1 015 1

Христо Иванов: Няма "ляво" или "дясно", отдолу винаги е Пеевски

Уж „ляво” и „дясно” значат противоречие, а, когато погледнем какво се случва в парламента, те са заедно, смята лидерът на "Да, България"

Христо Иванов: Няма "ляво" или "дясно", отдолу винаги е Пеевски
Константин Карагьозов

По-опасното от измамите тип „Александър/Спас” е, че у нас има хора, които се представят за политици, за лидери на общественото мнение, целият разговор за ляво и дясно в България също е подмяна на реалността. Това сподели лидерът на „Да, България” Христо Иванов в предаването "120 минути" по bTV.

„В българския контекст и дясното, и лявото са от този тип измами – като понятия са толкова изхабени, че не носят особена описателна стойност. Отказваме да боравим с тях, защото смятаме, че те просто не казват нищо, а маскират реалности. Като казваш „ляво” и „дясно”, това значи някакво противоречие, а, когато погледнем какво се случва в парламента, те са заедно. Като вдигнеш чаршафа отдолу винаги е Пеевски, без значение дали отгоре пише с големи букви „ляво” или „дясно”, подчерта той.

Във връзка със съвместните действия на „Да, България”, ДСБ, „Зелените”, ДЕОС, БЗНС, Иванов беше категоричен, че целта е не поредното обединение заради „организационните бюрократични действия”, а работа в преследване на конкретни каузи.

„Подменяме политиката с някакви апаратни движения, които може би са интересни на някаква група хора, които се надяват с тези движения да си задвижат кариерите”, отговори той на пореден въпрос за формата, в който ще бъдат преследвани тези каузи.

Според него не може да се твърди със сигурност, че общо явяване на парламентарните избори е щяло да вкара политическите сили в Народното събрание. По думите му сега трябва да се говори не просто за десница, а за цялостно демократично пространство.

Христо Иванов формира така сегашния български модел: концентрация на еднолична власт, разрушаване на независимостта на съда, ерозия на независимостта на медиите и частна собственост, която значи все по-малко.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Русенец
    Отговор
    1 14:02  16.10.17
    Браво Христо ! Ама Пеевски и Борисов са непоклатими ! Ще си управляват държавата другарувайки поне още 10г., докато ЕС не се разпадне и Германия не се откаже да плаща борчовете на останалите.

Напиши коментар:


Публикувай