1 635 2

Вземат децата на учителката, удушила бебето си?

Венцислав Михайлов

Социалните служби в Горна Оряховица се самосезираха по случая с учителката, удушила новороденото си бебе, и ще решават дали да отнемат останалите й 3 деца.

Законовият срок за проверката е 10-дневен, но при такива екстремни ситуации, екипът ще се постарае да представи заключението си в по-кратък срок, заяви пред Дир.бг директорът на "Социално подпомагане" в Горна Оряховица Боряна Кирилова.

34-годишната учителка Венелина Петкова от ОУ "Климент Охридски" в село Виноград е родила в парк в железничарския град в четвъртък следобед. Бебето й пък бе открито удушено в багажника на семейната кола. Сигналът до полицията бе подаден от гинеколозите в местната болница, където Петкова била приета с кръвоизлив след раждането. Аутопсията на новороденото момченце показа, че то е било родено живо и по-късно удушено с ръце.

В петък прокуратурата повдигна обвинение срещу учителката, която има още три момчета, за убийство, извършено от майка върху рожба. Предвиденото в закона наказание е до 3 години затвор.

"Това, което ще направим, е да говорим с бащата на трите деца, както и с бабите и дядовците. Ще направим опит да говорим и с майката, както и със самите деца, ако ни бъде позволено, защото те са изключително притеснени. На база на цялостната оценка ще решим да има риск за момчетата и дали са необходими мерки за закрила, включително извеждане от семейството", обясни Боряна Кирилова.

По думите й, социалните служители трябва да преценят много внимателно кое е най-добро за децата, за които сега се грижи бащата Христо. Кирилова допълни, че до момента в социалните служби не е имало сигнал срещу семейството на Петкова.

Бащата Христо Петков вече бе разпитван от полицията. Той отрича да е знаел за бременността на съпругата си. По случая са назначени множество експертизи.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Моля...?!?!...
  Отговор
  1 12:31  16.10.17
  Мъжът и къде е бил през тези 9 месеца ???...
 • доктора
  Отговор
  2 09:12  17.10.17
  Явно мъжът и не живее с нея и детето не е от него. Въпросът е, защо е чакала толкова дълго да се отръве от детето, има си аборти за тази цел, селска история.

Напиши коментар:


Публикувай