369 2

Герджиков: Радев и Борисов са мъжкари

Светослава Ингилизова

Наблюдава се известно напрежение между президента и премиера, и двамата са мъжкари, със силно его, имат известни разминавания в позициите, така че това са нормални неща в един демократичен свят. Това каза пред бТВ бившият служебен премиер Огнян Герджиков.

„И двамата са достатъчно интелигентни, за да знаят докъде могат да си позволяват напрежение, за да не се стига до сериозни проблеми”, отбеляза обаче той.

По въпроса за решението на служебния кабинет за изтребителите Герджиков коментира, че са направили това, което е трябвало.

„Когато в дневния ред на МС дойде тази точка, аз леко се притесних, защото оставаха десетина дни до края на мандата, и веднага звъннах на президента да питам толкова ли е наложително сега ние да вземем решение за самолетите. Той каза: Да, това е много важно, иначе изпускаме срокове, ще се протака, можем да изпуснем финансирането. И аз реших, че наистина това трябва да бъде направено", поясни Герджиков.

„Ние валидирахме това, което експертната комисия от 19 души единодушно реши и класира самолетите”, подчерта той, като допълни, че комисията е назначена от предходното НС.

"Нямам идея да са сменяни военни експерти. Ако е ставало такова нещо, то е ставало извън МС и извън моето знание", заяви бившият служебен премиер.

Сделка не сме сключвали, категоричен беше Герджиков. По думите му премиерът Бойко Борисов няма основание да се сърди на служебния кабинет по темата.

Той отрече да е оказвал натиск върху бившия главен секретар на МВР Георги Костов, който беше освободен по време на служебното правителство.

„Срещу него имаше папка с показания от хора, които с имена и подписи бяха декларирали нередни неща от негова страна”, каза Герджиков, като не пожела да коментира подробности с аргумента, че това е работа на прокуратурата.

Той призна, че се е изненадал, след като Костов стана директор на митниците, но отбеляза, че настоящият премиер е в правото си да реши доколко може да му има доверие.

Герджиков допълни, че с Румен Радев поддържат епизодични контакти и са се чували 1-2 пъти, откакто не е служебен премиер. С Борисов също са се чували 1-2 пъти.

Според Герджиков държавният глава се справя добре и стои сериозно и стабилно на поста. "С третия си кабинет премиерът Борисов е с натрупан огромен опит, което е безкрайно ценно", каза също Огнян Герджиков.

Той е убеден, че ще успеем да се справим с европредседателството.

„Роднини не съм назначавал. Освободихме повече хора, отколкото е нормално за един служебен кабинет, това може би не трябваше да го правим”, посочи Герджиков.

Той каза още, че още от първия ден, в който вече не е бил служебен премиер се е отказал от охрана и служебен автомобил.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • чичо Пенчо
  Отговор
  1 16:37  16.10.17
  Публикувано във факти.бг: "Герджиков: Радев и Борисов са мъжкари".Тогава, според твоята класация, Герджиков, ТИ СИ ЖЕНКАР !! :). Така и така, докато беше на власт няколко месеца нищо не направи......
 • Ламбо
  Отговор
  2 14:33  18.10.17
  Със сигурност единият е "мъжкар" - бате Бойко! Аз не видях Радев да се пъчи по бицепси пред журналистките и да позира като някой древен пълководец пред медиите, но бате Бойко го гледах на новините как изпъчиил гордо гърди и тулуп позира на футболно игрище. Наистина е мъжкар. Но пък Радев е летец и разбира от самолети, а бат Бойко иска да ни натресе трета употреба Ефки при това напълно безперспективни и скъпи. Във всеки случай единият е мъжкар, а другият е експерт. Мъжкарят е бат Бойко. Експерта също е ясно кой е. Ей, Герджиков, ти май тръгна по стъпките на Георги Марков, човеко? Той така майсторски лъска и четка бат Бойко, сякаш е отгледан в сянката на бат Тошо? Явно БКП-изма, не си е отишъл, да знаеш. Голямо четкане, 6-ци и други захаросвания на властта има? Задминахте и древните дворцови ласкатели на императори, василевси, крале, царе....? Огняне, докопал си си високата депутатска заплатка и бонуси, не е нужно чак такова усърдие, да четкаш, но щом ти харесва давай...!

Напиши коментар:


Публикувай