713 10

В софийските гета крадат вода за 5 млн. лв. на година

Във "Факултета" едва 3% от населението заплаща това, което потребява

Снимка: Google Maps
Снимка: Google Maps
Константин Карагьозов

В двете софийски гета "Филиповци" и "Факултета" годишно се краде вода за над 5 млн. лв. Това обяви на пресконференция в централата на ВМРО общинският съветник Карлос Контрера. Контрера базира мнението си въз основа на официални документи, депозирани от "Софийска вода" в КЕВР.

Статистиката сочи, че във "Филиповци" и "Факултета" потъват около 3 млн. кубика на година. Официални данни ще бъдат поискани и за други квартали на София, където има концентрация на незаконно строителство, какъвто е районът на Виетнамските общежития.

"Там, където процъфтява незаконното строителство кражбите се увеличават",констатира Контрера. От ВМРО констатират още, че ако в София картината е такава, вероятно тя е подобна и за останалите райони в страната, където загубите на вода варират между 50% и 60%. Амбицията е да се направи подробен анализ в цялата страна на държавно ниво.

Така във "Филиповци" кражбите на година възлизат на 1, 2 млн. куб. м., а във "Факултета" - 2, 8 млн. куб. м. Във "Факултета" едва 3% от населението заплаща това, което потребява, а освен това циганите там консумирали двойно по-голямо количество.

От ВМРО са категорични, че със сметките за неизрядните платци се натоварват обикновените граждани.

Евродепутатът Ангел Джамбазки заяви, че вода се потребява, не се плаща, за една нощ във Филиповци били изпочупени всички три хиляди водомера, които били поставени от оператора. Освен това Джамбазки констатира, че се оказва политически натиск върху оператора - да не спира водоподаването към въпросните гета, за да не се буни населението.

Той определи като "нахалство" намерението на КЕВР да одобри ново повишаване на цената на водата от Нова година. Джамбазки посочи, че са изпратили сигнали до абсолютно всички институции, имащи отношение към незаконното строителство.

"Това е чиста дискриминация по етнически произход - едните плащат, а другите не въз основа на произхода си", настоя Джамбазки.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • filo
  Отговор
  1 13:44  16.10.17
  Това новина ли е
 • Гоуст
  Отговор
  2 13:46  16.10.17
  Браво на факти, че пускат такива статии. Трябва да спрем да цъкаме и да питаме такива "тъпи" въпроси като по-горния и да почнем да действаме срещу тази сган
 • kiro
  Отговор
  3 13:48  16.10.17
  Браво на Жабашки...,ето защо България е зле...,заради Циганите... Бравооо,бравоо...,няма такъв добър политик като Жабашки..Направете го Цар..,или поне Президент,заслужава момчето. С тази злоба и злоратство ще оправи всичко. Кадърен подпалвач на проблеми...

  Коментиран от #8, #9

 • tost
  Отговор
  4 13:57  16.10.17
  Интересно кой плаща водата на м....те?

  Коментиран от #6


 • Бляд раша
  Отговор
  5 14:05  16.10.17
  Ха, те и лукойл крадат, ама той не забелязва.
 • Е кой
  Отговор
  6 15:19  16.10.17

  До коментар #4 от "tost":

  Кой може братко...ми ние БЪЛГАРИТЕ. Всички знаем, че 99% от циганите са с паразитен начин на живот!
 • Ама не
  Отговор
  7 15:20  16.10.17
  Не само в софииските...а във всички гета е така !
 • Патриот
  Отговор
  8 20:57  16.10.17

  До коментар #3 от "kiro":

  С такава злоба ви разкриха. Няма страшно докато се въдите като мухи никой няма да ви спре благинките, за които ние злобарите плащаме.
 • МАК
  Отговор
  9 10:27  17.10.17

  До коментар #3 от "kiro":

  Човека коментира проблема с истинските понятия!! Факт е , че държавата от 20 години е абдикирала от проблена с циганите к скоро това няма да има решение!!Парцаландия е единствената държава в която си развъждаме цигани на нАш гръб
 • некойси
  Отговор
  10 08:07  19.10.17
  е да, но за това пък на изборите гласуват правилно ...

Напиши коментар:


Публикувай