1 687 3

Дончев в шок: Бюрокрацията е безобразна

В някои администрации се извършват истински безумия

Венцислав Михайлов

В някои администрации се извършват истински безобразия. Не може гражданин, за да подаде сигнал, да има такса от 20 лв. за това.

За това алармира вицепремиерът Томислав Дончев, който участва в 12-ата годишна среща на местните власти, която се провежда в курорта "Албена".

На нея се дискутират правителствените мерки за намаляването на административната тежест, както и актуални задачи за изграждането на електронното управление.

Дончев попита и как една администрация работи осем часа и в същото време има приемно време за граждани половин час.

Работното време с гражданите трябва да е работното време на администрацията и не е редно да караме всички граждани, целият бизнес да се строява и да се равнява по това как му е удобно на даден служител, каза вицепремиерът.

Сдружението на общините ще направи анкетно проучване във всички общини как да се определя такса "битови отпадъци", съобщи изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова.

Сдружението на общините ще настоява за повече средства от бюджета за 2018 година за поддържане на уличната инфраструктура, заяви председателят на Управителния съвет на сдружението Даниел Панов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ха ха ха
  Отговор
  1 16:15  16.10.17
  Много работни станахте изведнъж... да не ви се разклати тронът?
 • Варна
  Отговор
  2 16:22  16.10.17
  Дойдоха на власт през 2009год и видяха този проблем в края на 2017 година... - Хайде вземи обяснявай, че не загряват бавно!
 • Браво
  Отговор
  3 22:42  18.10.17
  Откри топлата вода... на "чешмата". Ма тия не са ли управляващи?!

Напиши коментар:


Публикувай