4 151 1

42-годишен уби любовника на майка си

Светослава Ингилизова

Окръжната прокуратура в Търговище предаде на съд 42-годишния Никола Хр. от Попово за убийството на 69-годишния си съгражданин А. А. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Убийството е извършено на 12 януари 2017 г. в дома на 42-годишния мъж в Попово, който живеел заедно с майка си. Убитият А.А. имал връзка с майката на Никола и често гостувал в дома им. Вечерта тримата изпили значително количество алкохол, когато между Никола и жертвата започнал конфликт,
прераснал във физическа разправа.

42-годишният мъж нанесъл побой над госта си. След това го повалил на леглото и започнал да го души. Възрастният мъж починал и Никола решил да заличи следите от побоя. Положил тялото на възрастния мъж на леглото, оправил дрехите му така, че да не се виждат следите от душенето. Едва след това – около 3 часа след полунощ, майката на подсъдимия се обадила на спешния телефон, за да съобщи, че гостът им не се чувствал добре.

Пред медиците тя обяснила, че е починал от естествена смърт.

Извършената аутопсията показала, че жертвата е със счупена челюст и кръвонасядания и травми по тялото вследствие на побоя и Никола Хр. бил уличен като автор на тежкото криминално престъпление.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд. Подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ от началото на досъдебното производство. В момента се намира в плевенския затвор.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 11:20  18.10.17
    Майката е съучастничка в деянието. Отговорност носят двамата със сена си !!!

Напиши коментар:


Публикувай