551 4

Каракачанов: Ще има нови самолети, но за старите ще се търсят части

Мартин Христов

Ще има нови самолети, но не можем да изоставим старите, затова за тях ще се търсят части от производителя. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Ще купуваме самолети, но не мога да се съглася с тезата, че трябва да мислим само за нови изтребители. Говорим за 8 самолета. Ако изоставим авиацията, която имаме от 43 бойни самолета, не се грижим за техния ремонт, модернизация и поддръжка и разчитаме само на осем нови, би било глупаво, каза министърът.

Според него е най-добре да се прави ремонт с резервни части, взети от производителя, затова ще има преговори с Москва за доставка на части.

Въпросът трябва да се реши генерално с директни разговори с „РСК МиГ“, без посредници, за да ни излезе максимално евтино, посочи той. Самият ремонт може да се извърши на територията на България, в заводите които имаме.

Ако поддържаме самолетите, които имаме, те имат ресурс още до минимум 2030 г., изтъкна Каракачанов.

Той добави, че „МиГ-29“ са по-добри от самолетите, които имат някои други натовски държави, които са с „МиГ-21“.

Попитан за призива от някои партии за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, той коментира, че Симеонов „не умее да се шегува, казва някой път неща, които са верни, но по по-груб начин, това престъпление ли е?“. „Защо да подава оставка? Това е несериозно“, каза Каракачанов.

Той каза още, че действително в Черно море се провеждат повече учения, но никога не е обсъждано въпрос за създаване на натовска черноморска флотилия.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 19:10  16.10.17
  И кога ще има бе търбух? Когато България стане София окръг ли? Крадлив каракачанин овцевъд
 • Расулюлах
  Отговор
  2 19:31  16.10.17
  Ква гуша е отперил хахаха иска да стане двоина гушата
 • Расулюлах
  Отговор
  3 19:33  16.10.17
  За кво са ви 8 нови самолета?с кого ше се сражавате бе?че всите ви противници имат стократно повече самолети и обучени пилоти и не се молят на чужди страни да им ремонтират самолетите дето са на 50 години
 • белич
  Отговор
  4 19:45  16.10.17
  Вдигай заплатите, че рапортите са написани

Напиши коментар:


Публикувай