645 5

Конгресът на БСП може да се разцепи

Стефанаки Йоанис

Тежко заседание на 49-я конгрес на БСП се очертава на 28 октомври. Тази еднозначна прогноза направиха вчера вътрешнопартийни съюзници и опоненти на лидера на партията Корнелия Нинова. Още след съботния пленум от “Позитано” 20 определиха извънредната сбирка на най-висшия форум на партията като своеобразен вот на доверие към Нинова.

Това съобщава в. „Труд”

Предварителният дневен ред бе обявен с няколко точки: “БСП – алтернатива за България, Председателството на Съвета на ЕС – възможност за страната ни и Бюджет 2018 – икономика, доходи, справедливост.” Но съботното заседание на Националния съвет на БСП го одобри едва с 4 гласа повече.

В последвало интервю пред БНР Нинова даде да се разбере, че пленумът не е партията, а противниците на предложението й за свикването на конгрес целят договорки с ГЕРБ: “Нека да дойде цялата партия на Конгреса и там ще се произнесе, ние алтернатива ли сме или ще се договаряме с ГЕРБ”, каза Нинова.

Последва обаче лавина от реакции:”Интервюто, което Корнелия Нинова даде пред Неделя 150 беше манипулация и измама. Недопустимо е един председател да се държи по този начин. Какъвто и вот да иска, аз не мога да й дам”, отсече пред “Труд” бившият депутат Георги Божинов. “Върви слух за смяна на членове на Националния съвет на БСП, но такава точка в дневния ред на конгреса няма”, коментира напрежението в партията и експредседателят на БСП Михаил Миков. А пред БНР Миков посочи, че “едно е да се тупаш в гърдите до посиняване, а друго е да правиш реална политика”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • дани
  Отговор
  1 08:25  17.10.17
  бившата костовистка приватизаторка разката старите партийци
 • МММ
  Отговор
  2 09:19  17.10.17
  Ако се разцепят ги чака съдбата на СДС.
 • Единбивш
  Отговор
  3 09:26  17.10.17
  БСП в момента не е ясно каква партия е : лява или дясна . Това е основното, което ще предизвика "разцепление"или очистване на партията - от пролетариат или от буржоа!
 • стоян
  Отговор
  4 12:26  17.10.17
  До 3 коментар -Как каква партия лява или дясна =Това е партията на червените олигарси които заграбиха цялата държавна собственост Огледаите се кои са собствениците на бившите заводи Тази партия само хвърля прах в очите на глупавите си гласоподаватели Тя е крайно дясна а не лява
 • факт
  Отговор
  5 13:09  19.10.17
  Корни иска цялата власт. Само тя да разпределя порциите. След 30 годишно разглабване, държавният кокъл е съвсем оглозган, скоро и еврофондовете ще секнат. Не стига за всички мераклии. Това е голата истина. Какъв конгрес, какви пет лева?!

Напиши коментар:


Публикувай