627 3

КСНС се събира отново

Президентът Румен Радев прекрати предишното заседание поради липса на кворум

Стефанаки Йоанис

Консултативният съвет за национална сигурност се събира отново, за да обсъди необходимите законодателни мерки за противодействие на корупцията.

Президентът прекрати предишното заседание поради липса на кворум. На заседанието не присъстваха министрите на външните работи и на отбраната заради ангажименти в чужбина, а председателите на парламентарните групи на ГЕРБ и ДПС си тръгнаха по-рано също заради планирани командировки.

Това предизвика острата реакция на БСП, които обявиха , че заседанието е бойкотирано. И днес политиците ще обсъждат как да се въведе ефективен модел за борба с корупцията.

По темата са изготвени два законопроекта - на управляващите и на опозицията. Основната отлика е кой да назначава шефа на новият антикорупционен орган и дали новата структура да има разследващи функции.

Президентът Румен Радев намекна, че би било добре да се намери компромисен вариант, който да обедини добрите идеи на единия и другия проект.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЗЕВС
  Отговор
  1 09:20  17.10.17
  Обзалагам се, че резултата от втората среща на КСНС ще е същия като на първата. За 27 г. се доказа безспорно, че парламентарното управление е вредно за държавата. Колкото по скоро се промени системата, толкова по добре за хората!

  Коментиран от #2

 • жщг
  Отговор
  2 12:59  17.10.17

  До коментар #1 от "ЗЕВС":

  Като гледам при истинските ни президенти /тоя е в изключенията / нямаше провали на съвета Май че Румката е вреден за България и колкото по- бързо си отиде ,толкова по- добре!!!
 • 666
  Отговор
  3 23:35  18.10.17
  Като гледам бившите ни президенти,само сегашния Румен Радев си е на мястото.На някои може да не е удобен-но винаги е прав и е истински българин.Да вземат пример от него крадците от народното събрание,да не крадат от България и да не се представят като света вода ненапита.Също и разследващите органи от 7-мо районно управление да си оправят първо тях и после да търсят лошите хора от народа.Крайно време е вече да се пусне на средния бизнес да работи и диша защото хората оголяха и изгладняха.Стига вече да се раздават апетитни места за строежи на частници за големи пари на разни архитекти/мошеници/.Писна ми вече...........

Напиши коментар:


Публикувай