1 939 5

Съдят журналистка за укрити пари от КТБ

Мария Атанасова

В Софийски градски съд тръгна делото срещу журналистката Соня Колтуклиева. Тя е обвинена в данъчно престъпление.

Тя беше привлечена като обвиняема по отделени материали от делото за фалита на КТБ. Това е първото дело от десетки други подобни. Според данните Колтуклиева е получавала пари от КТБ без да плаща данъци върху тях.

По време на разследването стана ясно, че в банката е намерен архив, в който фигурира всяко плащане за политици, журналисти или спортисти. То е придружено от резолюция на самия Цветан Василев. Всички искания за финансиране са били пращани до секретарката му и той ги е одобрявал.

Такава резолюция е намерена за Колтуклиева като е направена проверка дали журналистката е платила данъци върху тези пари. Става дума за сумата от порядъка на 30-40 хиляди лева, пише в. "24 часа".

Междувременно делото за фалита на банката вече е в съда. Обвинителният акт във всичките му копия е над 210 000 страници. По делото са обвинени 18 лица, като окончателни и прецизни обвинения, описани в над 5000 страници, са предявени на всеки от обвинените.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 16:25  17.10.17
  Публикувано във факти.бг: намерен архив, в който фигурира всяко плащане за политици, журналисти или спортисти.Кажете кои са тези лица или ще пазим списъка за политически цели и изнудвания.А,може в момента да са от управляващите и не е удобно списъка да излезе.
 • Георги
  Отговор
  2 18:42  17.10.17
  Тази доста намаза от Василев и крадените вложения на хората в пирамидата КТБ!
 • Мартин
  Отговор
  3 20:41  17.10.17
  Дойде време всеки, който е грабил от пирамидата на Цветан Василев - КТБ да си плати сметката! Дано дойде и видовден и за самия фараон Василев!
 • dsadas
  Отговор
  4 11:13  18.10.17
  С тая физиономия доста ще да е способна с кожения стик
 • Симо
  Отговор
  5 19:15  18.10.17
  Ха! Тя да беше са мо тоя ще е добре. Василев е плащал на десетки "журналисти" с краденото.

Напиши коментар:


Публикувай