564 5

С 80 млн. лв. за чистене на сняг

Стефанаки Йоанис

Готови сме за зимата. 80 млн. лева са предвидени за зимно почистване на пътищата в страната.

Това заяви пред журналисти във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По думите му, има средства, колкото са необходими, но е добре зимата да не е толкова тежка, за да се спестят пари за пътни ремонти.

Нанков уточни, че планираните средства са за поддържане на републиканската пътна мрежа при тежки зимни условия. При по-лека зимна обстановка сумата може да бъде редуцирана до около 60 млн. лева, като икономиите ще бъдат използвани за ремонт на пътища.

„Готови сме за зимата. Доказахме това още преди две седмици след тежките снеговалежи. Имаше перфектна организация на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Проблемът на високите старопланински проходи "Беклемето" и на "Петрохан" не беше със снегопочистването. Пътят беше почистен до асфалт, но проблемът бе тежкият сняг, страхотен горолом", коментира още регионалният министър.

Той напомни, че Петрохан е бил затворен за два дни, а Беклемето за ден, но проблемът е бил, че над 70% от спрените автомобили са били с летни гуми.

"Още от сряда предупреждавахме, че положението ще бъде тежко в старопланинските проходи. Необходимо е по-сериозно разбиране и култура на българските шофьори“, каза още Нанков.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Random
  Отговор
  1 01:40  18.10.17
  Някой сериозно ще намаже...
 • юрист
  Отговор
  2 02:36  18.10.17
  “...Публикувано във факти.бг: Доказахме това още преди две седмици след тежките снеговалежи... Проблемът на високите старопланински проходи "Беклемето" и на "Петрохан" не беше със снегопочистването. Пътят беше почистен до асфалт, но проблемът бе тежкият сняг, страхотен горолом"“ Ъ? Кога са били тези “тежки снеговалежи“ в периода 10.09.- 18.10. 2017 г., след като навън през деня е около 21-22 градуса в София, топлофикация върло скърца със зъби, че отоплителният сезон започва по-късно от други години, прането, простряно на откритата тераса съхне за отрицателно време- 3-4 часа? За какъв “снеже горолом“ става изобщо въпрос? Или статията е СТАРА и изобщо НЕ отразява реалната подготовка на държавата за снегопочистването на пътищата- публична държавна и публична общинска мрежа за сезон зима 2017/2018г. или някой се гъбарка с читателите на този сайт...
 • герберасите на власта
  Отговор
  3 04:37  18.10.17
  Едни и същи "копирани " статиики всяка година ,хвалба че сме готови (да усвоим едни добри пари) и накрая "опс" пак ни изненада зимата и шофъорите виновни че не сложили зимните гуми .Българинът отдавна не рискува повечето си имат по два комплекта гуми ,но това не помага когато на магистралата се срещнеш в "лице" с двуметрови преспи .
 • JEEP
  Отговор
  4 08:52  18.10.17
  Публикувано във факти.бг: Доказахме това още преди две седмици след тежките снеговалежи Ако това са ви тежките снеговалежи, какво ли ни чака януари 2018г.? Къде казахте, че се продават снегоходки?
 • Driving pleasure
  Отговор
  5 00:04  20.10.17
  300 и над 300 милиона се събират от винетки годишно ако 80 млн е снегопочистването къде са другите пари?!! А че зимата ви изненада беше факт - на репортажите от преди 2 седмици показаха, че не е чистено, единственте следи по снега бяха от автомобилнигуми не ми се прави на отворен! И не само това, след някой друг ден пак ще ви изненада и пак ще се оправдавате с шофьорите!

Напиши коментар:


Публикувай