467 3

КСНС не договори бъдещия антикорупционен орган (ВИДЕО)

Снимка:; БТА
Снимка:; БТА
Светослава Ингилизова

Участниците в КСНС се обединиха около констатацията, че резултатите в борбата с корупцията по високите етажи на властта са ниски заради несъвършенство в законодателството, в институционалната рамка и поради липсата на обособена структура с ясни правомощия и капацитет за ефективна борба с корупцията. Това заяви президентът Румен Радев след Консултативния съвет по национална сигурност на тема „Противодействието на корупцията по високите етажи на властта”, цитиран от Нова тв.

Участниците в КСНС са се обединили около предложенията да бъдат приети промени в Наказателния кодекс и парламентът да приеме закон за противодействие на корупцията.

По думите на президента споровете продължават да са по въпроса кой трябва да назначава председателя на един бъдещ антикорупционен орган и кой да го контролира.

„Съветът не успя да постигне съгласие относно ролята и функциите на бъдещия антикорупционен орган”, обясни президентът.

„Необходим е независим антикорупционен орган. Корупцията не може да бъде преборена само с превенция и имуществени мерки. Сега въпросът е в ръцете на българския парламент и предстои да видим колко техните решения ще отчетат постигнатото на днешното заседание и очакванията на хората", заяви държавният глава.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЗЕВС
  Отговор
  1 19:00  17.10.17
  Хубав ден за Българската демокрация. Управляващите откриха че за борба с корупцията трябва да бъдат приети промени в Наказателния кодекс и парламентът да приеме закон за противодействие на корупцията. Машала господа управляващи, 27 г. не са били достатъчни до сега да разберете, че трябва да има закон за противодействие с корупцията! Какво щастие е за такива хора да имат възможността при вземане на сериозни решения които не трябва да се случат да се скрият зад гърба на така наречения парламент.

  Коментиран от #2

 • некойси
  Отговор
  2 19:55  17.10.17

  До коментар #1 от "ЗЕВС":

  Добре де, това не означава ли автоматично корумпираните политици да се вкарат сами в затвора?
 • Све
  Отговор
  3 21:02  17.10.17
  Колкото по-бързо изчезне това правителство Толкова по-добре за народа. По-зле не може да бъде

Напиши коментар:


Публикувай