2 053 11

Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнители

Венцислав Михайлов

Жена от Шумен станала жертва на частни съдебни изпълнители. Дамата изтеглила два бързи кредита, които е върнала. Само че след погасяването отново я потърсили, като ѝ обяснили, че парите не са стигнали до кредитора и трябва да ги плати отново.

Така вместо 590 лева жената върнала 5 000 лева заедно със съдебните разноски и лихвите. Жената изтеглила парите, защото се нуждаела от тях за лечение. Подписала договор с ясното съзнание, че лихвите са високи. В един момент обаче останала без работа, но продължила с по-малки вноски да се издължава, разказва БНТ.

Тя коментира как без да знае са я дали на съдия изпълнител. Неговите правомощия обаче междувременно били прекратени и задълженията ѝ отиват при друг съдия изпълнител без знанието ѝ. След като отишла при него, за да уточни недоразумението, съдя изпълнителят заявил, че потърпевшата трябва да заплати доброволно дължимото, тъй като колегата му е злоупотребявал и не е върнал парите на кредиторите. След известно време получила известие, че повторно трябва да плати и другия кредит.

„Потресена съм, защото дефакто ние нямаме никакви права в тази държава. Не можем да се борим с тези измамници, за мене те са измамници, играят си с тези колекторски фирми, тези съдии изпълнители, по никакъв начин не можеш да ги обориш и се защитиш“, коментира жената. Дамата вече се притеснява да не се наложи трети път да плаща вече платеното, защото се убедила, че законът не я защитава.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ХИТЛЕР
  Отговор
  1 08:22  18.10.17
  ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО НА ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ Е...ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ЗАЛИЧИТЕЛИ-Т.Н."ЧИСТАЧИ".
 • Пеньо
  Отговор
  2 08:22  18.10.17
  Да се оплаче на магистралката!
 • anonim
  Отговор
  3 08:28  18.10.17
  Нали им взеха доста от правата на" Частните",защо продължават с измамите към хората...?

  Коментиран от #4

 • tost
  Отговор
  4 08:55  18.10.17

  До коментар #3 от "anonim":

  Защото в България управлява мафията.

 • юрист
  Отговор
  5 11:17  18.10.17
  “...Публикувано във факти.бг: тъй като колегата му е злоупотребявал и не е върнал парите на кредиторите..“ ВЕДНАГА ДА СИ НАЕМЕ КОЛЕГА - АДВОКАТ ОТ СЪЩИЯ ГРАД ! Трябва да се конституира като частен обвинител, да предяви граждански иск в наказателното производство срещу 1вото ЧСИ и да се продължат нататък нещата!
 • юрист
  Отговор
  6 11:21  18.10.17
  ДАЙТЕ ИМЕНАТА НА ЧСИ-ТАТА! Жената да пише и до Камарата на ЧСИ, да предяви граждански иск по чл.55 ал.1 от ЗЗД срещу 1вото ЧСИ! Тя сама не може да свърши това- не й достигат правни знания, но трябва спешно да си наеме колега! Не може в Шумен да няма колега, който не е свързан с нито едно чси! И ДВАМАТА ЧСИ СА ЗА СЪД! Как така 2рото ЧСИ ще я съветва да си изпълни доброволно задължението, ако жената е представила документи, че надлежно на еди коя си дата е платила задължението и парите са постъпили в служебната сметка на 1вото чси?! ТОЗИ Е ЗА ЗАТВОР!
 • юрист
  Отговор
  7 12:19  18.10.17
  Извинявам се- иск по чл.55 ал.1 трябва да се предяви срещу взискателя по изпълнителното дело, като се конституира като другар и 2рото чси! Клавиатурна грешка от бързане и емоции/ защото, въпреки , че съм адвокат, много “обичам“ чси-тата/, но трябва да се поправи, за да може, ако се четат моите коментари от пострадалото лице, то да бъде поне насочено в каква посока да се предприемат юридическите стъпки! Още веднъж- ИЗВИНЕНИЯ ЗА КЛАВИАТУРНАТА МИ ГРЕШКА!
 • Гневен гражданин
  Отговор
  8 12:28  18.10.17
  Ама че нашенска работа, нямам думи. Предполагам депутатите са вътре в този бизнес, щом им дават такива права. Парламентът щом не премахва това мародерстване , значи депутатите са вътре в този бизнес. Пак ги избирайте същите. Вижте в украйна как се борят срещу корупцията, време е и тук да им го кажем , basta.

  Коментиран от #9

 • юрист
  Отговор
  9 13:00  18.10.17

  До коментар #8 от "Гневен гражданин":

  “...Публикувано във факти.бг: Предполагам депутатите са вътре в този бизнес, щом им дават такива права...“ Няма какво да предполагате- ПРОБЛЕМЪТ Е В 240ТТЕ, КОИТО СА ЗАКОНОДАТЕЛНАТА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ И КОИТО СЪЗДАВАТ, ИЗМЕНЯВАТ, ОТМЕНЯВАТ ИЛИ ПРОМЕНЯТ ТЕКСТОВЕТЕ НА ЗАКОНИТЕ- Конституция на Р. България Чл. 8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна. Чл. 84. Народното събрание: 1. приема, изменя, допълва и отменя законите Чл. 62. (1) (Предишен текст на чл. 62 - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание осъществява законодателната власт и упражнява парламентарен контрол. Чл. 63. Народното събрание се състои от 240 народни представители.

  Коментиран от #10

 • Патриот
  Отговор
  10 21:49  18.10.17

  До коментар #9 от "юрист":

  "8. Държавната власт се разделя на законодателна, изпълнителна и съдебна." - ХИПОТЕТИЧНО. Примери бол, че трите власти са обединена от идеята за унищожаване на българският народ. Това го знае всяко хлапе. За жертвата е ясно, но дали ще има средствата да плати хонорарите на тези кожодери. Би ли ни просветлил за какви пари иде реч? А и то о е ясно, че "гарван гарвана око не вади"."Жертвата" ще хвърли една торба пари за нулев резултат. Това е все едно един лекар да констатира, че друг е издал фалшив болничн лист. Капиш?
 • Ян Бибиян
  Отговор
  11 13:33  19.10.17
  Както винаги когато държавата не може да си свърши работата , вменяна задължениеята си на някакви хора и организаци , като тези така наречени частни съдии изпълнители и както в 90% от случайте в България това са хора с престъпно мислене и намерения, които искат само да Ви оберат и да забогатеят на гърба на нормалните хора. Въпроса е защо ги има? кой им даде власт и им позволява да вършат безнаказано всичко това? И отново човек стига до извода, че липсва държава.

Напиши коментар:


Публикувай