425 5

Стотици деца на бежанци с труден достъп до образование у нас

Венцислав Михайлов

Стотици деца мигранти са с труден достъп до образование у нас. За обучението им на българска земя липсват помагала. Няма и и подготвени преподаватели, които да работят с тях, съобщи Нова телевизия.

Близо 300 е броят на малчуганите, като децата подлежат на задължително обучение у нас. Едва 112 обаче са били записани в началото на учебната година. Става дума за деца, дошли основно от Афганистан, Ирак и Сирия.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Образован
  Отговор
  1 08:43  18.10.17
  Мда-а-а-а...трагедия и срамота - да не сме подготвени и да не сме знаели, че е трябвало да имаме подготвен педагогически състав, който да преподава на началния курс на арабски, пущу и дари. Какво е това светско училище у нас! И само на български все още се преподава! Това трябва да се промени...задължително! Сега една комисия да се състави от МОН и работна група, тоже...пък сигурно има и някой европейски проект, такъв образователно-интеграционен, еврогейски и модерен...
 • Ядеитн
  Отговор
  2 09:16  18.10.17
  Не ни стигат наште м...ле и турчоля, ями сега ша са съобразяваме с разни арапи и други разни манафи. Да си фащат рязания под мишница и да си ходят отдето са дошли.
 • Дедо Грую
  Отговор
  3 10:52  18.10.17
  Да ги върнат от де са дошли! И без това НАШТЕ - ДОБРИТЕ там побеждават. Така ще участват в изграждане просперитета на родината си!
 • OMG WTF
  Отговор
  4 11:11  18.10.17
  Ми да се връщат по пещерите в Джунгалистан. Не сме ги канили тука...
 • юрист
  Отговор
  5 12:56  18.10.17
  Дрън- дрън- над 70% от влезлите нелегално мигранти в България, НЕ БЯГАТ ОТ ВОЙНА, А ПРОСТО ТЪРСЯТ ПО-ДОБЪР И ПО-ЛЕК ЖИВОТ ЗА СЕМЕЙСТВАТА СИ, КОЕТО СЕ НАРИЧА ЕМИГРАЦИЯ! Едно нещо е обаче да бягаш от война, а съвсем друго нещо е нелегалната икономическа емиграция, която се осъществява от тези чужденци под лъжливия предлог, че бягали от война! Така, както виждам, няма гейове или лица с различна сексуална ориентация сред мигрантите. Напротив- всичките са семейни, бременните им жени и децата им ще пристигнат по-късно, защото има ЕС закон за събиране на семействата и точно на това разчитат! Ако 1 човек бяга от война в мястото, където живее със семейството си, как ще остави бременната си жена и децата си точно на същото място, от където бяга и където има огромна вероятност семейството му да бъде убито- случайно или не?! Тези араби на какви ни правят, а?!

Напиши коментар:


Публикувай