924 6

Нападнатите лесничеи от град Баня очакват правосъдие

Роми нападнаха с камъни и дървени колове служители на горското стопанство

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Венцислав Михайлов

Лесничеите от град Баня, нападнати от роми с камъни и дървени колове, очакват справедливи наказания за нападателите. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по бТВ директорът на горското стопанство в Хисаря инж. Добрин Иванов.

Няколко десетки роми нападнаха горски инспектори край град Баня в понеделник вечерта. Служителите на Агенцията по горите опитали да спрат незаконно извозване на дървесина. Те задържат на моста над река Стряма каруца с незаконно придобит дървен материал. За броени минути обаче са обградени и буквално линчувани от нарушителите.

Нямам информация за точната бройка на нападателите – тълпа хора, коментира инж. Иванов.

За нападението вчера бяха задържани девет души. Всички те са жители на ромската махала в Баня.

Това съобщиха от пресцентъра на ОДВМР - Пловдив.

Задържани са 8 младежи на възраст около 20 години и едно непълнолетно лице.

Те са арестувани за срок от 24 часа.

Прокуратурата в Карлово наблюдава случая за нападението.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в много от къщите в квартал "Стряма" в град Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал.

Припомняме, че на 16 октомври, около 19 часа, в землището на Баня, община Карлово, по поречието на река Стряма, група роми нападнаха служители на ТП ДГС - Хисар. От информация на прокуратурата днес стана ясно, че нападнатите са били четирима, а единият от тях е със счупена ръка.

Горските служителите установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път горските настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал.

Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали. Лесничеите започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. "Стряма", които носели колове и камъни. Те нападнали горските служители и започнали да хвърлят камъни по тях.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 09:03  18.10.17
  ...наказания за нападателите... тея къдя живеят? Нали никой не протестира срещу безнаказаноста >> тя не е проблем и всичко си е ОК. Колете, бесете, насилвайте, убивайте, карайте пияни, без книжки, хвърляйте си фасовете от колата, боклука през балкона, крадете.........няма никой нищо да ви каже или направи!
 • Ядеитн
  Отговор
  2 09:21  18.10.17
  Е, горскио нема ли пищов? Двама м....ле да опукат, другите ша са разбега и нема и да помислят да стъпят в гората.
 • Лупи
  Отговор
  3 09:45  18.10.17
  Ако са от бедните м...ли ще ги запрат даже и в затвора ще идат някой за кратко. Ако са от богатите нищо няма да стане. Проблема е че дори ако са от бедните пак няма да им нарушават правата и ще гледат да отбият номера с малки присъди хем "обществото" да е доволно, хем хелзинкския комитет да не създава проблеми на Боко пред Европата, понеже нали това е най-важното за него "Да не се излагаме пред чужденците". Нищо, че се излагаш пред народа си и го предаваш, обричаш на мизерия. Важното е да те тупат по главата англо-саксонците и да ти викат браво!
 • GRANULA
  Отговор
  4 20:15  18.10.17
  ДЕЗИНФИКЦИРАЙТЕ ВИРУСИТЕ С ТЕЛ КЛЕЩИ И САП ОТ ДЪРВЕНА КИРКА КОЯТО КАТО Я ХВЪРЛИШ , ВЙКА ВАЩА ЦИГАНСКА ПАЛАТКА ТАКАВА , КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ С ТЕЗИ ПАТЕРИЦИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ ...
 • когато ФАКТИте говорат
  Отговор
  5 01:10  19.10.17
  Баня не е ли СЕЛО набедено за град???!
 • дир
  Отговор
  6 15:31  20.10.17
  Хаха, виц! Момчета, другия път да знаете - взимате им по някой лев и се правите на ударени.

Напиши коментар:


Публикувай