791 8

Георг Георгиев начело на борбата с антисемитизма

Снимка: фейсбук
Снимка: фейсбук
Светослава Ингилизова

Правителството определи заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев за национален координатор за борбата с антисемитизма.

По силата на същото правителствено решение е прието и работното определение за антисемитизъм на Международния алианс за възпоменание на Холокоста (МАВХ), а именно: Антисемитизъм е определено възприятие за евреите, което може да се изрази в омраза към евреите. Словесните и физически прояви на антисемитизма са насочени срещу евреи или неевреи, и/или тяхното имущество, срещу институции и религиозни обекти на еврейската общност.

На 1 юни 2017 г. Европейският парламент гласува Резолюция за борба с антисемитизма, в която се призовава държавите членки и институциите на ЕС да приемат и прилагат работното определение за антисемитизъм, използвано от МАВХ, с цел подпомагане на усилията на съдебните власти и правоприлагащите органи за по-ефективно идентифициране и преследване на антисемитски прояви.

Документът призовава също държавите от ЕС да назначат национални координатори по борбата с антисемитизма, както и да предприемат мерки за изграждане и засилване на партньорството, консултациите и диалога с еврейските общности и институции, да гарантират сигурността на своите граждани от еврейски произход и на еврейските религиозни, образователни и културни институции, да насърчават изучаването и възпоменанието на Холокоста.

Основна функция на националния координатор за борба с антисемитизма е поддържането на връзки и взаимодействие с координатора на Европейската комисия и с националните координатори по тези въпроси на държавите членки на ЕС, на други страни-партньори, както и с международни организации с компетентности и дейности по борбата с антисемитизма и речта на омраза като ООН, Бюрото на ОССЕ по демократичните институции и правата на човека, Съвета на Европа, ЮНЕСКО и др.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Русенец
  Отговор
  1 14:03  18.10.17
  Тази бързорастяща Гербаджийска Гъба - Георг, за 2г. от г-н Никой стана зам. министър ! Машалах както казват Евреите живеещи в Турция !
 • стоян
  Отговор
  2 14:05  18.10.17
  Тия Евреи отдалече се бранят -че кой може да вземе нещо от еврейн
 • 3 14:28  18.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Йохохо
  Отговор
  4 14:31  18.10.17
  И какво стана сега? В България можеш да обиждаш българи, но ако обидиш семит - в затвора!!! Май всички ще започнем да съжаляваме за чичко-мустачко? Вече намразих тази еврейска сган, защитавана до сега от САЩ, а сега вече и от ЕС. Личи си кой държи парите и властта.

 • Morgoth
  Отговор
  5 14:38  18.10.17
  Никога не съм имал нищо против евреите, дори ги защитавам когато почнат да се пишат глупости за тях. Ако пък са по-успели от средното, това е единствено повод за уважение. Но прекаляването с борбата срещу антисемитизма, постоянното свирене на тази струна и превръщането му в държавна политика е пресилено и може да доведе до обратен ефект - да даде аргументация на конспираторите. Така както могат някои да твърдят, че не е имало турско робство, така трябва хората да са свободни да изкажат мнение за броя на избитите от Хитлер евреи. Споровете трябва да се водят с научни аргументи, а не с полицейски палки. Теории на конспирацията бол, ако трябва да забраним всичките ще трябва да изпозатворим половината население. Не виждам причини антисемитизма породен именно от такива теории да бъде третиран по по-специален начин.
 • хайл
  Отговор
  6 16:08  18.10.17
  Смърт за чифутите!!! Чакам куките да ме арестуват.......
 • 7 22:39  18.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  8 16:00  19.10.17
  "За да определите истинските владетели на всяко общество, всичко, което трябва да направите, е да си задавате въпроса: Кой е този, когото не ми е позволено да критикувам?" Волтер Палестинците също са семити, но чифутите ги избиват ежедневно! Генетично увредените юдейски дегенерати ще си платят, и те го знаят, затова и прокарват такива закони, за да удължат още малко хегемонията си! Преди 80 години най-великия син на Германия ни показа пътя, чрез най-добрия строй измислян някога - национал-социализма, следвайте пътя, за да ни има нас и истинската Европа!

Напиши коментар:


Публикувай