Last news in Fakti

18 Октомври, 2017 14:31 2 560 10

Как автомобил престоя една година на наказателен паркинг?

  • паркинг-
  • паяк-
  • паркиране

Мъж и жена от Благоевград не успяха цяла година да си приберат автомобила от наказателния паркинг в града. Според тях той е бил вдигнат неправомерно. Ето защо започнали съдебни дела по време, на което колата им била задържана на паркинга.

Преди около година паркираният автомобил на семейство Домозетски бил вдигнат от паяк и репатриран в наказателен паркинг. Така сагата за Силвия и Димитър започва, съобщи Нова тв.

„Горд собственик на репатриран автомобил и може би единственият, който реши да не си взима колата, докато не се реши проблемът правилно ли са ми репатрирали колата или неправилно”, казва Димитър.

Историята на репатрирането тръгва от паркирането пред дома на семейството.

„Това е поредното вдигане на нашата кола оттам и не само на нашата. И в момента има паркирани коли там. В момента, в който решат, че трябва да освободят мястото, вдигат, хората идват, плащат си, освобождават си колите и същите автомобили се паркират пак на същото място”, обяснява Силвия.

Домозетски смятат, че паркирането им не било в нарушение и завеждат дело срещу общинската фирма “Паркинги и гаражи“. Година по-късно го печелят. Върховният административен съд отменя и глобата им за репатриране.

Въпреки че са загубили делото, от общинското дружество се смятат за правите в спора.

„Според съда те са нарушили Закона за движение по пътищата и наредбата, но пък нашите служители са нямали право да ги санкционират, така че аз мисля, че ние сме правата страна, но ще се съобразим с решението на съда”, казват от „Паркинги и гаражи”.

Така след година в наказателния паркинг Силвия и Димитър ще приберат семейния си автомобил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мафиоти

    17 1 Отговор
    то е незаконно да се пипа движимо и недвижимо имущество! обаче мутрите, изтъквайки се за бизнесмени и престъпниците, които си направиха няколко бизнес асоциации и лобират от години в парламента, създадоха поредната неправда да ни се отнема имущество по незаконен начин...
    никой няма право да ви пипа колата, дори да е в нарушение! става посредством фишче за глоба от пътен полицай... административно нарушение, което ви съди само за парична сума... инак всичко друго е кражба на мпс!

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Morgoth

    9 0 Отговор
    Сега ако бяхме една нормална страна от общината трябваше да им платят обезщетение равностойно на глобата за цяла година престой на паркинга, заради незаконното отнемане на автомобила.

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "мафиоти":

    Идеята ти че "никой няма право да ти пипа колата ДОРИ И ДА Е В НАРУШЕНИЕ",малко е спорна,защото някакси не е нормално да паркирам в час пик в средата на най-оживеното кръстовище и да отида да пия едно кафе.А освен пътните полицаи,ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ СЪЩО Е УПЪЛНОМОЩЕНА ДА ГЛОБЯВА И РЕПАТРИРА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНИ АВТОМОБИЛИ.По закон!
  • 4 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Господ е казал-"За да спечелиш от тотото,първо си пусни фиш".И колко "нормална страна" трябва да бъдем,ако в жалбата на потърпевшите пред съда НЕ Е ПРЕДЯВЕНА И ПАРИЧНА ПРЕТЕНЦИЯ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ вследствие репатрирането на колата?

    Коментиран от #10

  • 5 Пазарен Либерализатор

    3 3 Отговор
    По закон се репатрира автомобил, който представлява непосредствена опасност за движението. И общинските наредби не могат да противоречат на ЗДвП.
  • 6 Пазарджик

    1 2 Отговор
    В Пазарджик в наказателният паркинг седи една кола от 6 години.Собственика още ги съди за неправомерно вдигане,ама от колата вече нищо не става.Така ,че това не е никаква новина!!!!
  • 7 МАК

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "мафиоти":

    В Парцаландия е така!!оправия няма да има по зле ша става
  • 8 Кака Гинка

    7 1 Отговор
    "Според съда те са нарушили Закона за движение по пътищата и наредбата, но пък нашите служители са нямали право да ги санкционират, така че аз мисля, че ние сме правата страна, но ще се съобразим с решението на съда”, казват от „Паркинги и гаражи”. Хем хората нарушили закона,хем те нямали да ги санкционират (?!),хем правилно са ги санкционирали,ама от тях да мине - щели да се съобразят с решението на съда! Нещо се изгубих в превода,помощ!
  • 9 Антонн

    3 1 Отговор
    Зависи къде е паркирана,ако е пред гараж?
    И не мога да си изкарам колата,едва ли ще чакам паяк.
    Ще си хвана такси примерно.
    Но няма да му хареса това което ще види като си я взима.
    Щом на самия собственик не му пука за колата къде я оставя,и въпреки забраните по закон го прави.
  • 10 Morgoth

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Е няма как да очакваме доброволно да платят :)
    Но претенция за обезщетение може да се предяви с ново дело, стига да има по какъв закон да ги съдиш и как да определиш цената. От една страна трябва да е безирано на претърпените щети, но от друга има занон за защита на потребителите в който се казва, че мерките трябва да са реципрочни - щом те глобяват 10 лева за нарушени, ако при същите условия те са в нарушение би трябвало да ти дадат 10 лева ... ама надали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове