1 768 10

Как автомобил престоя една година на наказателен паркинг?

Мартин Христов

Мъж и жена от Благоевград не успяха цяла година да си приберат автомобила от наказателния паркинг в града. Според тях той е бил вдигнат неправомерно. Ето защо започнали съдебни дела по време, на което колата им била задържана на паркинга.

Преди около година паркираният автомобил на семейство Домозетски бил вдигнат от паяк и репатриран в наказателен паркинг. Така сагата за Силвия и Димитър започва, съобщи Нова тв.

„Горд собственик на репатриран автомобил и може би единственият, който реши да не си взима колата, докато не се реши проблемът правилно ли са ми репатрирали колата или неправилно”, казва Димитър.

Историята на репатрирането тръгва от паркирането пред дома на семейството.

„Това е поредното вдигане на нашата кола оттам и не само на нашата. И в момента има паркирани коли там. В момента, в който решат, че трябва да освободят мястото, вдигат, хората идват, плащат си, освобождават си колите и същите автомобили се паркират пак на същото място”, обяснява Силвия.

Домозетски смятат, че паркирането им не било в нарушение и завеждат дело срещу общинската фирма “Паркинги и гаражи“. Година по-късно го печелят. Върховният административен съд отменя и глобата им за репатриране.

Въпреки че са загубили делото, от общинското дружество се смятат за правите в спора.

„Според съда те са нарушили Закона за движение по пътищата и наредбата, но пък нашите служители са нямали право да ги санкционират, така че аз мисля, че ние сме правата страна, но ще се съобразим с решението на съда”, казват от „Паркинги и гаражи”.

Така след година в наказателния паркинг Силвия и Димитър ще приберат семейния си автомобил.

Благоевград / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мафиоти
  Отговор
  1 14:43  18.10.17
  то е незаконно да се пипа движимо и недвижимо имущество! обаче мутрите, изтъквайки се за бизнесмени и престъпниците, които си направиха няколко бизнес асоциации и лобират от години в парламента, създадоха поредната неправда да ни се отнема имущество по незаконен начин... никой няма право да ви пипа колата, дори да е в нарушение! става посредством фишче за глоба от пътен полицай... административно нарушение, което ви съди само за парична сума... инак всичко друго е кражба на мпс!

  Коментиран от #3, #7

 • Morgoth
  Отговор
  2 15:02  18.10.17
  Сега ако бяхме една нормална страна от общината трябваше да им платят обезщетение равностойно на глобата за цяла година престой на паркинга, заради незаконното отнемане на автомобила.

  Коментиран от #4

 • onq s konq
  Отговор
  3 15:06  18.10.17

  До коментар #1 от "мафиоти":

  Идеята ти че "никой няма право да ти пипа колата ДОРИ И ДА Е В НАРУШЕНИЕ",малко е спорна,защото някакси не е нормално да паркирам в час пик в средата на най-оживеното кръстовище и да отида да пия едно кафе.А освен пътните полицаи,ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ СЪЩО Е УПЪЛНОМОЩЕНА ДА ГЛОБЯВА И РЕПАТРИРА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНИ АВТОМОБИЛИ.По закон!
 • onq s konq
  Отговор
  4 15:12  18.10.17

  До коментар #2 от "Morgoth":

  Господ е казал-"За да спечелиш от тотото,първо си пусни фиш".И колко "нормална страна" трябва да бъдем,ако в жалбата на потърпевшите пред съда НЕ Е ПРЕДЯВЕНА И ПАРИЧНА ПРЕТЕНЦИЯ ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ вследствие репатрирането на колата?

  Коментиран от #10


 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  5 15:20  18.10.17
  По закон се репатрира автомобил, който представлява непосредствена опасност за движението. И общинските наредби не могат да противоречат на ЗДвП.
 • Пазарджик
  Отговор
  6 15:36  18.10.17
  В Пазарджик в наказателният паркинг седи една кола от 6 години.Собственика още ги съди за неправомерно вдигане,ама от колата вече нищо не става.Така ,че това не е никаква новина!!!!
 • МАК
  Отговор
  7 22:35  18.10.17

  До коментар #1 от "мафиоти":

  В Парцаландия е така!!оправия няма да има по зле ша става
 • Кака Гинка
  Отговор
  8 22:39  18.10.17
  "Според съда те са нарушили Закона за движение по пътищата и наредбата, но пък нашите служители са нямали право да ги санкционират, така че аз мисля, че ние сме правата страна, но ще се съобразим с решението на съда”, казват от „Паркинги и гаражи”. Хем хората нарушили закона,хем те нямали да ги санкционират (?!),хем правилно са ги санкционирали,ама от тях да мине - щели да се съобразят с решението на съда! Нещо се изгубих в превода,помощ!
 • Антонн
  Отговор
  9 22:47  18.10.17
  Зависи къде е паркирана,ако е пред гараж? И не мога да си изкарам колата,едва ли ще чакам паяк. Ще си хвана такси примерно. Но няма да му хареса това което ще види като си я взима. Щом на самия собственик не му пука за колата къде я оставя,и въпреки забраните по закон го прави.
 • Morgoth
  Отговор
  10 09:33  20.10.17

  До коментар #4 от "onq s konq":

  Е няма как да очакваме доброволно да платят :) Но претенция за обезщетение може да се предяви с ново дело, стига да има по какъв закон да ги съдиш и как да определиш цената. От една страна трябва да е безирано на претърпените щети, но от друга има занон за защита на потребителите в който се казва, че мерките трябва да са реципрочни - щом те глобяват 10 лева за нарушени, ако при същите условия те са в нарушение би трябвало да ти дадат 10 лева ... ама надали.

Напиши коментар:


Публикувай