2 629 2

Проектират магистралата между Русе и Велико Търново

Google Maps
Google Maps
Константин Карагьозов

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков възложи на Агенция "Пътна инфраструктура" да изготви парцеларен план за строителството на автомагистрала между Русе и Велико Търново в отсечката от Русе до Бяла, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. В проекта ще бъде включено и изграждането на околовръстен път на Бяла.

Изработването на парцеларен план се налага при проектиране на обекти като автомагистрали. Чрез него се урежда въпросът за правото на преминаване през чужд поземлен имот. С парцеларния план се показват тежестите, които се налагат върху въпросните имоти и частта от имота, върху която се налага ограничението.

Строежът на 76-километровата отсечка ще засегне землищата на градовете Русе, Мартен, Бяла и Две могили, както и на селата Николово, Басарбово, Красен, Божичен, Иваново, Тръстеник, Екзарх Йосиф, Обретеник, Ценово, Белцов, Пиперково, Долна Студена, Стърмен, Полско Косово и Пейчиново.

От министерството подчертават, че магистралата между Русе и Велико Търново е сред приоритетните обекти за осигуряване на транзитния трафик по Трансевропейския транспортен коридор № 9 и международен път Е-85.

Николай Нанков е разпоредил още да се изготви проект за изграждане на кръгово кръстовище на главния път Пловдив - Асеновград, което да улесни влизащите и излизащите от кв. "Долни Воден" в Асеновград.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Rogi
  Отговор
  1 18:49  18.10.17
  Аман от проекти.Проекти бол или пари няма или се пренасочват"крадат".
 • ЯИзкарайГаноГоведата Говедата
  Отговор
  2 13:40  21.10.17
  Тупаме на място...отново

Напиши коментар:


Публикувай