669 1

Лъжат старите хора в Родопите с евтини лекарства

Масово се употребяват неефективни лекарства за високо кръвно налягане

Константин Карагьозов

Повечето възрастни хора, живеещи в Източните Родопи, страдат от различни заболявания. Хората масово употребявали неефективни лекарства за високо кръвно налягане. Лекарствата са евтини, но не лекуват. Това заяви пред БНР кардиологът от Александровска болница д-р Павел Николов.

Николов е един от специалистите, които са извършили безплатни профилактични прегледи на възрастните тютюнопроизводители в района Кирково.

По думите му в този район има възрастни хора, които страдат от високо кръвно и дори не подозират за това. Те неглижирали оплакванията си.

Специалистът забелязал и че често на възрастните хора се изписвали неефективни лекарства за кръвно налягане. "Става така, че в името това лекарството да бъде по-евтино, то не е с толкова добро качество, и съответно неговият ефект не е толкова добър и се получава така, че хората взимат 3-4 лекарства, а артериалното им налягане стои високо", обясни Николов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Последният Българин
    Отговор
    1 20:50  18.10.17
    Кажете кои лекарства, за да могат да се спасят други хорица.То че има геноцид към хората всеки знае,но поне да спасим някой от оцелелите..

Напиши коментар:


Публикувай