588 5

Илия Кузманов: ​Обещаните 55 млн. лева за МВР ​ги приемаме като гавра

Венцислав Михайлов

Девет години чакаме този бюджет за МВР. Имам предвид от създаването на синдикалната федерация на служителите в МВР през 2008 година. За целия този период заплатите са вдигнати един път - лятото на 2009 година от г-н Миков с 5% и от г-н Йовчев с 10% през 2013 година, но незабавно бяха намалени всички допълните плащания в МВР, така че номиналът на увеличението е много нисък.

Сега тези обещаните 55 млн. лева ги приемаме като някаква гавра. Това каза зам.-председателят на най-големият синдикат в МВР Илия Кузманов в предаването "Още от деня" по БНТ.

Синдикатът на служителите на МВР организира протест в София - 22-ри октомври. "Причината е, че нито едно исканията на полицаите не е изпълнено", обясни Кузманов. "Не сме изчислили колко ще получим, но никой не ни е обяснил как ще бъдат раздавани тия пари. Аз съм почти сигурен, е не съществува схема за раздаването на тези пари.

Тези 55 млн. лева, представени като 5% увеличение не стигат", подчерта той. Кузманов уточни, че догодина България има 6 месеца председателство на Европа и вероятно извънредния труд, който ще се положи, ще се покрие от същите пари.

Зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР каза още, че не е изчислено правилно. „Тези пари чисти ли са за увеличение или в тях влизат и осигуровките, защото ако в тях влизат осигуровките, отиваме много надолу. Накрая ще се получи една сума от 30-40 лева на човек“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 08:52  19.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • козирка
  Отговор
  2 08:59  19.10.17
  Тоя синдикат, дали мисли да подобряване условията на труд и материалната база, или за съкращения на цели служби паразити. В кое министерство, почти целия бюджет отива за заплати. Пари наливани в пясъка. Ама тоя синдикатчо залъгва служителите с по 30-40лв. Личния състав иска първо, второ и трето, като го няма си го намира.
 • Гост
  Отговор
  3 09:06  19.10.17
  Няма ли кой да му каже на г-н КУХзманов, че всяка година бюджета на МВР се увеличава най малко с 50 млн.лв., никое друго министерство освен здравното не получава толкова много, но въпреки това и в двете министерства нещата не вървят. Значи проблема не е в размера на бюджета, а в самата организация на двете министерства. Да изчистят паразитните и доблиращи се структори и длъжности, да започнат да назначават качествени хора, а не близки и роднини и нещата бързо ще се подобрят.
 • Гост
  Отговор
  4 09:15  19.10.17
  Стигра с тези искания за увеличаване на бюджет. ТрЯва съкращение на чантаджии в администрацията. И пари ще има за униформените и при този бюджет. Пари има достатъчно, но се харчат неразумно само за чиновници.
 • Голям прос
  Отговор
  5 10:14  19.10.17
  Алчни некадърници! И заплатки, и дрешки, и ранно пенсиониране с 20 брутни, и след пенсия не можеш се вреди на работа от тях, а преди пенсия гледат да изгорят някого и да се скатават. Който работи от тях е черна овца и обикновенно го уволняват

Напиши коментар:


Публикувай