1 104 8

Петър Москов: Зад неприемането на Националната здравна карта стоят мутренски интереси

Парите са концентрирани спрямо желанията на определени групировки, а не за нуждите на хората

Стефанаки Йоанис

Никъде няма една дума по същество дали е добра, лоша, крива Националната здравна карта. Решението на ВАС е една юридическа глупост. С всички заврънтулки по тази тема се дава възможност да продължи източването на НЗОК.

Това каза в сутрешния блок „Тази сутрин“ по бТВ бившият здравен министър д-р Петър Москов.

"Целият стремеж за приближаване на здравните ни правила към европейските се блокира, защото няма държавност. За болниците няма пари, защото парите са концентрирани спрямо желанията на определени групировки, а не за нуждите на хората. Това пак се дължи на факта, че няма държавност“, отбеляза бившият здравен министър.

„Всяка година се увеличават парите за здравеопазване, но те трябва да се изразходват правилно. Няма правила. Точно поради тази причина парите за консумативи за "Пирогов" са намалели с 2 млн. лева, а тези за частната болница в Монтана са се увеличили с 6 млн. лева.

При една Национална здравна карта това няма как да се случи. Зад нейното отхвърляне стоят частни, мутренски и лобистки интереси, които искат да продължи безогледното разграбване на НЗОК. Говорим за едни 110 млн. лева годишно.

Без Националната здравна карта всяка година ще продължат да се сключват договори с частни болници, които са с неясна инфраструктура, а парите за "Пирогов" ще намаляват. На карта е заложено здравето и живота на българските граждани", категоричен беше д-р Петър Москов.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • джи пи
  Отговор
  1 09:27  19.10.17
  Този не то ли осьдиха още за присвоените милиони и аферите с ваксините Крадеца вика дрьжте крадеца
 • куку руку ку
  Отговор
  2 09:29  19.10.17
  Лудоокият Пепи какво прави още по медиите?
 • ddd
  Отговор
  3 10:10  19.10.17
  Тоя не за затвор а за бесилото е , да се подиграе с децата на България! Да трови бъдещето на държавата ни с ментета ваксини за лични облаги
 • доктор
  Отговор
  4 10:13  19.10.17
  Големия конфликт на този измислен доктор е че е от дясна партия, а се опитва да наложи комунистическо здравеопазване - да се закрият частните здравни аведения и "безплатно"здравеопазване за всички. Задмина и БСП...

 • Све
  Отговор
  5 10:49  19.10.17
  Този е още на свобода ???
 • Гоуст
  Отговор
  6 10:55  19.10.17
  Щом болниците фалирват една след друга, значи се крадат пари, има проблем и трябва промяна. Хората, които се борят срещу промяната излиза, че са в "буркана с мед" и не искат да излизат. Да беше всичко 6 да го плюем Москов, но не е и това поне някаква стъпка, може и за лошо, но е стъпка от статуквото
 • по темата
  Отговор
  7 11:35  19.10.17
  Този доказан престъпник, защо не е в затвора, където да отговаря за медицинското обслужване в кенефите.
 • 1234567
  Отговор
  8 00:24  20.10.17
  Москов се опита да направи нещо, но не оцени ситуацията, че за да се направи някаква истинска реформа, трябва да си първа политическа сила, ако си бяха тръгнали заедно с Радан, сега щяха да бъдат със сигурност в парламента.

Напиши коментар:


Публикувай