949 3

В "Пирогов" извадиха 5-килограмов тумор от дете

Момичето се възстановява нормално след успешната интервенция

Константин Карагьозов

В навечерието на своя професионален празник детските хирурзи от спешния институт "Пирогов" отстраниха 30-сантиметров тумор, тежащ 5 килограма и половина.

Интервенцията извършиха завеждащия Отделението по детска коремна хирургия д-р Стефан Стоилов и неговият екип. Благодарение на 4-часовата операция образуванието вече е извадено. Отстранени са и прилежащите лимфни възли на момичето, което се възстановява нормално, съобщиха от здравното заведение.

До операцията се е стигнало, след като близките на детето забелязвали странно напълняване в областта на корема, продължаващо близо година. Оказва се, че момичето има овариална киста на единия яйчник, която е нараснала толкова, че изпълва цялата коремна кухина.

Детският хирург Стоилов споделя, че не е виждал толкова голямо образувание при дете по време на своя професионален опит.

Ако състоянието в постоперативния период се запази такова, лекарите обещават още днес да изведат от реанимация момичето и да го настанят в отделението, където да може да бъде с близките си.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 88888
  Отговор
  1 11:27  19.10.17
  браво БРАВО БРАВО НА ДОКТОРИТЕ БРАВО..............
 • Патриот
  Отговор
  2 18:44  19.10.17
  (Браво на докторите. Обзалагам, се обаче че детето се е казвало Фатме Халилова или нещо подобно. Ако беше Иван Димитров нямаше да стане номера.
 • незнайко
  Отговор
  3 15:44  21.10.17
  Ето това са нашите специалисти, които държавата иска да изгони с нейното безхабирие ! Браво на докторите, заслужават награда !

Напиши коментар:


Публикувай