1 786 2

Срути се къща в София, докато строят съседната

Инцидентът е станал на улица "Братя Миладинови" в район "Възраждане"

Снимка: bTV
Снимка: bTV
Константин Карагьозов

Част от къща се срути в столицата в началото на седмицата на улица “Братя Миладинови” в София. По време на инцидента не е имало никой в нея. Никой не е подозирал, че къщата е опасна - поне преди започването на строежа в съседство.

Собствениците на полусрутената къща са двама. Единият от години живее в чужбина, а другият е адвокат, който, за късмет, в момента на инцидента е бил навън, предаде bTV.

Началникът на строителния контрол към Столична община арх. Влади Калинов смята, че къщата е била в много тежко състояние и е било само въпрос на време да се срути. Според него собственикът е бил наясно с проблема.

Вина обаче имали и строителите, защото не са извършили необходимият оглед на сградите, които са в близост преди да започнат да изграждат укрепването на техния терен. Допълва и че има голяма вероятност стената на сградата да е паднала от вибрациите, който причинява строителната техника.

Това не е единствената сграда в такова състояние в район „Възраждане”, но сигнали за потенциално опасни сгради в района липсват.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Егати
  Отговор
  1 22:18  19.10.17
  къща ли? докато строим капитализма срутихме цяла държава -подреден дом.
 • цоньо
  Отговор
  2 18:42  20.10.17
  ГЛАВНИО АРХИТЕК ЩО НЕ Е У ЗАТВОРО

Напиши коментар:


Публикувай