736 1

Десетгодишна забрана за сеч в Лозен планина искат местни жители (ВИДЕО)

Стефанаки Йоанис

Жителите на село Лозен искат пълна десетгодишна забрана за сеч в Лозенска планина. За 21 октомври, събота, те организират протест в защита на селището си, съобщиха от Комитета за защита на Лозенска планина.

Митингът пред кметство Лозен е организиран от Комитета за защита на Лозенска планина и е подкрепен от всички неправителствени организации в селото.

Три са основните искания на лозенци. Първото от тях е да спре изсичането в горите на Лозенската планина за период от 10 години. Единственото изключение от това са дърветата, засегнати от корояда и други болести.

Заедно с ограничението за изсичане, лозенци искат да бъде решен и проблема с корояда. Третото искане, което ще представят жителите на селото, е за възстановяване на разбитите от сечта горски пътища и чешми.

Исканията били единодушно приети на събрание в селото от 11 юни 2017 година. Те са подкрепени от местната власт, уверяват от Инициативния комитет.

Софийското село Лозен е най-голямото село в България. Жителите му станаха известни миналата година с протестите си срещу изграждането на кариери за инертни материали над селото. Протестите доведоха до отмяна на решение на Министерския съвет.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ДДД
    Отговор
    1 09:28  20.10.17
    а така българите няма да секът ще секът само тия дето закон не ги лови

Напиши коментар:


Публикувай