1 062 4

Протестират за закриване на Спешния център в Симеоновград

Светослава Ингилизова

Обвинения в лекарска грешка в Спешната помощ в Симеоновград. След смъртта на 34-годишен мъж семейството му и десетки други жители на града обвиниха медиците, че не си вършат работата и поискаха смяната им.

Преди 10 дни Аврам получава болки в областта на сърцето. Не изчаква линейката и тръгва с баща си към Спешна помощ. Посрещнали го със съмнения за бъбречна криза, каквато имал и преди.

През цялото време близките на Аврам молели да бъде откаран в болница. Чак до пристигането на лекарката от дневната смяна, която констатира, че е получил инфаркт. Семейството обвинява дежурния фелдшер Надя Грозева, че не е реагирала адекватно и не е разпознала симптомите. Грозева обясни, че съжалява, но счита, че е направено всичко възможно.

Съмненията за лекарска грешка обединиха десетки жители на Симеоновград в спонтанен бунт, с който поискаха или закриване на филиала или смяна на медиците.

По случая с починалия мъж работи полицията. Именно затова от ръководството на Спешна помощ в Хасково отказаха коментар, но уточниха, че всичко по тяхната наредба е изпълнено. Семейството смята да съди фелдшера.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Изненадан
  Отговор
  1 10:00  20.10.17
  Хора. Нормални ли сте .............. каква диагноза очаквате да постави фелдшера????? Другия път не си губете времето да влизате в болницата. Питайте портиера.
 • Бат Мишо
  Отговор
  2 10:20  20.10.17
  ся като гледам снимката АКО НЕ Е ИЛЮСТРАТИВНА центъра трябва да работи да се вдигне капацитета му и заплатите на служителите в него ,за работа в вредна среда за полза на родината
 • Све
  Отговор
  3 10:26  20.10.17
  Нормално е да няма лекари и сестри. В Германия ,Англия им се радват… След няколко години, като научат езика, заживяват като бели хора
 • Аааа
  Отговор
  4 10:37  20.10.17
  Няма да мине много време , когато ще си мечтаете в спешните центрове да има сестри и фелдшери! Просто няма да има кандидати за тази неблагодарна работа !!!

Напиши коментар:


Публикувай