722 2

Лидерът на ДОСТ: Нямаме отношения с турската фондация

Мартин Христов

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан отрече партията му да е била финансирана от обявеното за противоконституционно от прокуратурата сдружение „Асоциация Бату платформ”.

В Кърджали Местан пристигна за празника на града, но не за да се включи в тържествата, а като организатор на молебен в джамията за всички загинали цивилни по време на освобождението на града, съобщи БТВ.

Лидерът на ДОСТ отрече партията му да е била финансирана от разследваното сдружение.

„Нямаме отношение с тази фондация. Аз за първи път чух за съществуването на подобна фондация от съобщението на прокуратурата”, категоричен беше той.

„Ние сме нормален политически субект, който действа изцяло в рамките на закона, неслучайно финансирането на цялата ни предизборна кампания е отчетено коректно”, подчерта Местан.

На въпрос дали е имало суми, които да са получавани от Турция, той отговори: „Не, всичко това е декларирано по надлежния ред”.

„Вярвам, че българската прокуратура ще завърши тази проверка добросъвестно, без тенденциозност, при ясно съзнание за равнопоставеност на всички партии във България”, отбеляза още Лютви Местан.

Кърджали / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • батко бугар
  Отговор
  1 13:58  21.10.17
  Мазньо, да си ходи при султана!
 • БАЙ БАЙ ГЕНЧО
  Отговор
  2 23:25  21.10.17
  Браво Лютви ефенди, че тия другите партии да не би да са честни или чисти??? Всичките са маскари, ине вярно. Тази фраза не съм я измислил аз. Има още по цветуща фраза : народли сме или джентълмени???

Напиши коментар:


Публикувай