21 Октомври, 2017 19:17 1 100 11

Нинова: Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ

  • корнелия нинова

Вече не е достатъчно да сме алтернатива на ГЕРБ и управляващите - трябва да се заявим като алтернатива на модела, изграждан в последните няколко десетилетия. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на 13-ата Конференция на Софийската градска организация на лявата партия, предаде Фокус“

„Пожелавам ви една хубава и ползотворна дискусия, разумни решения преди конгреса. Наистина в последните дни темата конгрес на БСП като че ли е една от основните в медиите. Това може да ни радва, но може и да ни тревожи. Защо да ни радва? В същото време ще има конгрес на управляващата партия, но никой не се интересува какво се случва там. Можем да си направим извода, че обществото не мисли какво е мнението на управляващите“, каза Нинова.

По думите й от Конгреса на БСП има големи очаквания.

„Какво ще излъчим ние, ще излъчим ли алтернатива? Хората чакат от нас. Какво обаче може да ни тревожи от този факт? Това може да е опит да се отклони вниманието към наши вътрешнопартийни въпроси и спорове, от това, което ще правят и правят управляващите“, посочи Нинова. По думите на лидера на БСП при тези две хипотези само от социалистите зависи как ще мине тази седмица, дискусии, Конгресът и след него.

„Конгресът ще отвори много въпроси, надявам се, които трябва да продължим да развиваме и след него. Защо конгрес и защо сега? Помогнахте ми в дискусията, да не го обяснявам аз. Алтернатива ли сме, не закъсняваме ли с алтернативата? Не трябва ли този разговор да го проведем в широк кръг, пред цялата партия? Ето го отговорът. Защо сега и защо конгрес? Защото държавата се нуждае спешно от сериозна алтернатива. Този въпрос трябва да го дискутираме и да го решим всички заедно“, заяви тя. Нинова попита на какво е алтернатива БСП.

„Най -често казваме на ГЕРБ и на управляващите. Моето мнение, че това вече не е достатъчно. Мисля, че трябва да се заявим като алтернатива на модела, който е изграждан в последните няколко десетилетия. Модел, чиято еманация е лицето на ГЕРБ, лицето на този модел е ГЕРБ. И той е много повече от секторните им политики, напоследък той е рушене на държавността, нефункциониране на институциите, посегателство върху принципите на правовата държава, посегателство върху демократични принципи, използване на държавната машина и на институциите не в услуга на хората, а в услуга на една партия, на един човек и път към една партия, една държава - това ни се случва напоследък. За да не се разбере това, се минаха всякакви граници“, каза Нинова.

По думите й това са големите въпроси на какво е БСП алтернатива. „Има ли вече социална държава? Не няма. Има ли война между институциите? Да, има. И защо се използва тази война – за личните цели на един човек, който иска да си отвори пътя към президентския пост“, заяви Нинова. „Език на омразата ли е или връщане ли е години назад наричането на човек с различно мнение „мракобесник“, „Отивай в Сибир“, „хлебарка“. Това е моделът и това руши България. Ето на това ние трябва да заявим, че ще сме алтернатива“, заяви Нинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Европеец

    15 6 Отговор
    Марш в Сибир,тъпи и крадливи комунисти!Съсипахте България с вашите мърсотии!БСП=партията на ЗЛОТО!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гост

    13 5 Отговор
    охххх кУрнелче все цапаш свещи и е крайно време да се огледаш колко си изтъркана и одухана.Ами позасрамете се малко де нали вие като тройна коалиция тотално заличихте всяка надежда за по добър живот в БГ.Дори и детето ти избяга щото милее за БГ и е патриот.Всички комунари сте като помия но не каква да е - ЧЕРВЕНА .Подли...
  • 6 Захарий

    8 4 Отговор
    ЗАХАРИЙ СТОЯНОВ из Социалистите в България,1887г

    Безнравствените подкладки , т. е. социалистите, които ние сме били честити да срещнем в България, презират и се смеят на всеки българин, който се занимава с патриотизъм (узкия) . Въпроси за съединение, за Македония, за конституция, за държавен глава, за българска войска, за разширявание на граници и пр., и пр. за мекеретата на Москва са въпроси за тях отживели, безполезни, па даже и вредителни.Грозната тирания в тяхното отечество Русия така смазала и отхранила тия нещастници ,щото те представят шпионството и хайдутлука на руското правителство спрямо България за социализъм ,а рубладжийството за ,,освобождение на труда,,В нас социалистите са зараза, щом поискат да сеят социализъм на българската неблагоприятна почва. Ние съветваме нашата младеж да се пази от тия душевно болни хора, за които ,,Отечество ,,не съществува. От българската интелигенция се изисква само едно: да пази тя своята земя от всякакви чужди доброжелатели, да се стреми към запазванието свободата и независимостта на България и да поддържа и насърчава само онова правителство ,което строи и гради Нова България и ония деятели, които са доказали вече своя патриотизъм. А който иска подкладки, освобождение на труд ,мискинлък , лентяйство и социализъм, нека иде да продава краставици в Русия.
    Европейска България няма нужда от такива ципори! ,,
  • 7 Захарий Стоянов

    5 5 Отговор
    То,Социалистите и за продажба на краставици не стават,освен ако не са ги откраднали от горките си членове!:)
  • 8 Електорална единица

    5 1 Отговор
    Това недоразумение така наречената "лидер"не си ли дава сметка,че единствената причина ГЕРБ да са толкова успешни се нарича БСП,ако нямаше БСП,ГЕРБ отдавна да са в историята!Но докато се усещат импотентните напъни откъм Позитано,самият аз ще гласувам за ГЕРБ все едно с кой в коалиция въпреки,че не съм им симпатизант!Безпринципният ми избор е принципна позиция пред алтернативата БСП!
  • 9 Баце

    3 1 Отговор
    Добре казано. С тези коментатори не знам как ще се изпълни. Вяра вяра и успех
  • 10 изи

    3 0 Отговор
    Через своето присъствие в НС вие крепите ГЕРБ ! Махнете се от там и те сами ще пропаднат !
  • 11 гласоподавател

    1 0 Отговор
    Нинова Покажете, че вземате строги мерки срещу крадливите си членове, тогава някой маже да ви повярва. ГЕРБ не са това, което ни трябва но поне показват от време на време малко морал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове