Last news in Fakti

22 Октомври, 2017 13:20 1 075 9

Бъчварова: Едва ли Елена Йончева е избрана за депутат, за да прави филми

  • румяна бъчварова-
  • елена йончева-
  • ограда-
  • ктб-
  • национална сигурност

Идеята оградата по турската граница да бъде обявена за обект от националната сигурност е отпреди повече от 1 година и не е свързана с активностите на депутата от БСП Елена Йончева. Това каза пред bTV Румяна Бъчварова, началник на кабинета на премиера Бойко Борисов и бивш вътрешен министър.

Така тя отрече твърденията, че оградата е включена в списъка със стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност малко след като стана ясно, че Йончева прави филм за нередностите във връзка с оградата.

По думите на Бъчварова това е обсъждано по времето, когато тя е била вътрешен министър. „Тогава г-жа Йончева едва ли е имала идея, че ще бъде депутат”, посочи Бъчварова.

„Имаше становище на юристите, че за да бъде обявено като такова, съоръжението трябва да бъде завършено и тогава да се вземат всички мерки, за да се защити информацията за него”, допълни бившият вътрешен министър.

По думите й оградата е станала сега обект от националната сигурност, защото сега му е „дошло времето” и това не е свързано с активностите на Елена Йончева.

„Едва ли Йончева е избрана за депутат, за да прави филми”, каза още бившият вътрешен министър.

Според нея информацията за оградата не трябва да бъде публична.

„Бяха ми задавани много въпроси тогава във вътрешната комисия в парламента докъде е стигнал строежът и аз помолих това да се разглежда на закрити заседания, за да не правим наръчник за трафикантите”, мотивира се Бъчварова.

Това, че информацията ще бъде класифицирана, не ограничава правата на Йончева да получи информация, но няма право да я разпространява, поясни тя.

ГЕРБ не се страхува нито от Корнелия Нинова, нито от Елена Йончева, категорична беше Бъчварова.

Преди дни тя атакува лидера на БСП Корнелия Нинова по повод казуса с писмото, което тя иска да изпрати до Специализирания наказателен съд, в което да бъдат обявени имената на всички политици, които нерегламентирано са били финансирани от КТБ.

Бъчварова обяви, че Нинова лъже, защото Бойко Борисов е искал да подпише това писмо, а тя след КСНС е казала, че той не го е подписал.

„Не мога да не реагирам тогава, когато има откровена неистина, а това беше точно такава ситуация. Аз бях свидетел, когато Корнелия Нинова направи това изказване, Борисов реагира и след това с изумление видях, че тя отрича. Не знам защо го прави”, каза Бъчварова.

Тя припомни, че при завръщането си от Брюксел още със слизането от самолета Борисов е разпореди да му донесат писмото и го е разписал.

„От спецсъда са отговорили, че няма как в хода на съдебния процес предварително да се изнася информация”, посочи още Румяна Бъчварова.

„Най-напред ние имаме необходимостта от справедлив процес, за да излезе обективната истина, и всяко предварително оповестяване на имена може да се използва само като пропаганда”, категорична беше тя.

По думите й няма начин истината за КТБ да не излезе.

По повод протеста на полицаите, които настояват за по-високи заплати, тя заяви, че исканията са винаги повече, отколкото може да бъде дадено.

В последната година в МВР има много допълнителни средства, които преди 2 г. нямаше просто защото такива бяха възможностите на бюджета, каза Бъчварова, като припомни, че са били дадени допълнително средства за униформи. „Не можем да решаваме въпросите на парче. Затова и преди бях предложила да се обсъди възможността да има по-дълъг разговор за доходите на хората в сферата на сигурността”, посочи още Румяна Бъчварова.

В разговора тя коментира и острото противопоставяне между ГЕРБ и БСП.

Отношенията между управляващи и опозиция винаги изискват дебат. Проблемът е, че в последно време се истеризира за дребни детайли, заяви Бъчварова.

„Влизайки в тази спирала на истеризиране, задаваме лош стил и тон в обществото и от тази ситуация ще спечели първият, който спре”, отбеляза тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    12 4 Отговор
    Йончева, недей така бе мило да показваш, че ограда няма, иначе как ше милват тиквата на Тиквата и да му благодарят за това "велико" неопределено "съоръжение" :D
  • 2 гостенче

    16 3 Отговор
    На тази на снимката имам нулева вяра. На ГЕРБ - също.
  • 3 Снежа

    13 3 Отговор
    Бъчварова ти като социолог как стаеаш зса министър на силово министерство запитай се моля Ленчето понебе журналист и може да прави филми и репортажи Засрами се Никой не те взима на сериозно или почти никой освен Бойко....и няма как....
  • 4 МЪРЛА Е

    10 3 Отговор
    БЪЧВАРОВА,
    НАРОДА ИЗБРА ЙОНЧЕВА ЗА ДЕПУТАТ, А ТЕБ - НЕ! ТОВА МНОГО ГОДИНИ ЩЕ ТИ БЪРКА В ОЧИТЕ, ЗАЩОТО ОСВЕН ЗА МЕТРЕСА, ЗА НИЩО ДРУГО НЕ ТЕ БИВА! УСТА ИМАШ ЗА ЛЪЖИ И ГАДОСТИ, НО НЕ И АКЪЛ! БЛАГОДАРИ СЕ, ЧЕ СИ ОТ ШАЙКАТА НА ПРОКОПИЕВ-КОСТОВ И ПЛАЩА НА БОРИСОВ ЗА ТЕБ, ЗАТОВА ТЕ Е ПРИЮТИЛ! БЛАГОДАРИ СЕ, ЧЕ ЖИВОТА НА БОРИСОВ ЗНАЧИ ПАРИ ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА И ТОВА ТЕ СПАСИ, ЧЕ СИ В КАБИНЕТА МУ!
  • 5 АЛОООООО

    4 8 Отговор
    Комунист ли е отре_жи му главата за да се увериш че няма да бълва отрова!!!Друг начин няма и няма и да има!!!Няма и да има филми!

    Коментиран от #6

  • 6 Кум

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "АЛОООООО":

    Жалко за ГЕРБ. ЩЕостанат без ръководство.
  • 7 ДО КУМ ЧАН ЯН

    5 0 Отговор
    ПАК ТИ КАЗВАМ ИЗГЛЕЖДА ИМАШ НУЖДА?ГЛАВАТА НА ТАКИВА КАТО ТЕБ НЯМА ЛИ Е ТОГАВА НЯМА ОТРОВА И ИМА МИР!!!НЕЩО ДА ПОВТОРЯ АКО ТРЯБВА????
  • 8 Съученичка на на бъчи

    7 2 Отговор
    Ама ти даже не беше избрана уважаема а пак се намърдуца щото
    си голям капацитет, гледам те и не вшярвам на ушите си
  • 9 Варна

    4 2 Отговор
    И тая не беше с подходящото образование да управлява МВР, но пожарникаря я назначи! - За мен лично, е рядко срещано тъпо същество, което вечно не беше в час, по време на интервютата, касаещи МВР.
    Нека да припомня, че тази бе обявила по телевизиите, че Борисов лично е српрял Белене, Южен Поток и Бургас -Александрупулис за да угоди на Американците. ( Хубавото на интернет, е че трудно успяваш да скриеш всичко)

    А относно КТБ, ще споделя на всеослушание информация от снощи. От вътрешен източник знам, че голяма част от документите на КТБ са съвсем целенасочено унищожени от синдиците и други лица... - Информацията за интересните обекти се отделят в други папки и се изпращат "нагоре по стълбицата " според това да ли ще имат интерес силните на деня от въпросните активи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове