412 3

Стойнев: Сами сме в борбата с корупцията

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

"БСП е сама в борбата с корупцията. Трябва кураж, за да се води тази битка, но няма да се откажем", заяви пред БНР Драгомир Стойнев.

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ обясни, че проблемът с корупцията касае вече и националната ни сигурност, съобщи пресцентърът на партията.

По думите му БСП е направила своите предложения и е станало ясно, че именно изцяло независим орган, какъвто предлага, може да доведе до реален резултат в борбата с корупцията.

„ГЕРБ тотално се противопоставиха на това наше предложение. ВОЛЯ вероятно също ще бъдат против“, заяви Стойнев и припомни, че ВОЛЯ са помогнали да бъде отхвърлено ветото на президента на Закона за отбраната и въоръжените сили.

Според него така е станала ясна коалицията, която е сформирана. „Който и каквото и да предлага, при положение, че и правосъдният министър Цачева заяви, че корупцията не винаги е престъпление, за какво да говорим“, каза социалистът.

Стойнев заяви, че ако се приеме законопроектът на ГЕРБ, ще се създаде един орган, който няма да има разследващи функции и няма да свърши нищо.

„Няма нищо лошо да се създаде един орган, дори и да има паралелни функции. Важното е кой ще управлява този орган и да не се контролира от управляващите, защото корупцията е, където е властта“, обясни зам.-председателят на ПГ на левицата.

Той подчерта, че според БСП шефът на този орган трябва да се назначава от държавния глава, президентската институция трябва да е независима и без значение коя партия е излъчила кандидатурата на президента, тя да е еднакво отдалечена от правителството.

„Явно не такова е разбирането на управляващите и част от опозицията в НС“, коментира той.

Стойнев бе категоричен, че БСП ще продължава да настоява за реална борба с корупцията, нищо че от няколко дни това за управляващите е престъпление.

„Когато искаш да покажеш корупционна сделка и от следващия ден тя става елемент от национална сигурност, показва само какви са целите на управляващите. Може би така искат да работи и бъдещият орган“, заяви социалистът.

Той поясни, че става въпрос за скандалния случай с оградата по границата ни с Турция. „В момента ни се казва, че това е обект на националната сигурност и нито един журналист няма право да излъчи този филм и да покаже снимка. Какво точно ще направи предлаганият орган от управляващите във важен случай, като този?“, попита Стойнев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чавдар войвода
  Отговор
  1 14:06  22.10.17
  Крадецът вика: 'Дръжте крадеца'.
 • ПИЧ
  Отговор
  2 14:07  22.10.17
  Няма по - нагли от тези !
 • Информатор
  Отговор
  3 17:23  22.10.17
  Така е пелтеков,като назначаваш маникюристки за секретарки в министерството защото са на твой приятел жена,ще трябва сами да се борите с корупцията и млъквай да не почна с имената!

Напиши коментар:


Публикувай