995 12

МВР: Важно е не да увеличим сега заплатите на полицаите, а да е трайно

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

"Много по-важно е не да увеличим заплащането на полицаите в момента, а това да бъде трайно", каза вътрешният министър Валентин Радев по БНТ.

С тези думи той коментира обявения за днес протест на полицаите. Попитан защо протестират полицаите, той отговори: "Това са синдикатите и те винаги ще искат нещо. Общо взето и ние, и те искаме увеличаване на заплатите на служителите на МВР. Не можем да се разберем за размера. Това разбиране не е между нас и тях, а между нас, тях, правителството на Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов".

Радев допълни, че в бюджета за 2018 г., предложен от ГЕРБ, в МВР са планирани още 55 млн. лв. Във връзка с информацията, че президентът Румен Радев ще смени директора на Национална служба „Охрана“, министър Валентин Радев заяви, че това е в кръга на нещата.

„Няма интрига. Това е работата на президента“, заяви министърът.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 15:00  22.10.17
  Все едно слушам Димитър Пенев
 • Снежа
  Отговор
  2 15:24  22.10.17
  Абе тоя не разбра ли увеличение сега и веднага и с доста не с 15 лв Ако искаш да имаш качествени подчинени дай им заслужена заплата инъче ше имаш но отрепки и такива които никои не е пожелал предатели ,престъпници боклук .Не може с заплата по ниска от тази на общ работник да ти работи някой на смени и то с изметта на обществото...
 • Гост
  Отговор
  3 15:53  22.10.17
  То няма лошо хората да вземат някой лев повече, ама ще спрът ли да крадът?

  Коментиран от #5

 • Онуфрий
  Отговор
  4 16:14  22.10.17
  "Татко ще ми купи колело, ама друг път" - това е посланието на герП, цитирано от тоя зелен чорап към родните милиционери.

 • Гост
  Отговор
  5 19:00  22.10.17

  До коментар #3 от "Гост":

  Не няма. Все ще има корупция не само в МВР ами навсякъде, защото няма закони. А ако ги има то са написани така че винаги да има вратичка.
 • Пън
  Отговор
  6 19:04  22.10.17
  Ей пънове прости, не сте дървета, като не ви харесва се разкарвате. Емигрант полицай не съм видял
 • 7 19:09  22.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Видял
  Отговор
  8 20:04  22.10.17
  Как очаква стимул един честен български полицай,когато си рискува живота за такива дебили?Сляп ли си министре,или май така ти казват!
 • Видял
  Отговор
  9 20:05  22.10.17
  Как очаква стимул един честен български полицай,когато си рискува живота за такива дебили?Сляп ли си министре,или май така ти казват!
 • LJMNT
  Отговор
  10 20:41  22.10.17
  НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ИЗКАЗВАНЕТО НА ГОСПОДИН Валентин Радев "Общо взето и НИЕ, и ТЕ искаме увеличаване на заплатите на служителите на МВР. Това разбиране не е между НАС и ТЯХ, а между НАС, ТЯХ, ПРАВИТЕЛСТВОТО на Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов". Ето това ме озадачава в изказването на Радев. Какво иска да каже под "НИЕ", "ТЕ", "НАС" И "ТЯХ" ?????? За правителството е ясно, но кои са НИЕ и ТЕ, НАС и ТЯХ. Радев разграничава ли се от своите подчинени полицаите ????? Защото така звучи. Ако е така то, какво могат да очакват неговите подчинени? ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Значи и той е срещу подчинените си.
 • ммММ
  Отговор
  11 14:25  23.10.17
  От контрабанда са внесени около два милиарда в хазната-нали така се хвалят -ББ Цв.Цв и другите от ГЕРБ.Тези пари на са паднали от небето,а полицаите имат голям принос за това.А като стАНЕ ДУМА ЗА ЗАПЛАТИ СЕ ЗАПОЧВА ЕДНО МЪНКАНЕ.иЗВИНЯВАЙТЕ УПРАВЛЯВАЩИ,НО ЗА 650ЛВ.ДАЖЕ МНОГО РАБОТА ВЪРШАТ ТЕЗИ МОМЧЕТА.пОЗОРНО Е НАШИТЕ ПОЛИЦАИ ДА СА СЪС НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ В ЕС.мИНИМАЛНАТА СТАВА 510 ОТ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА.аЗ НЕ БИХ РАБОТИЛ ЗА ТЕЗИ ПАРИ ТАЗИ РАБОТА.15%УВЕЛИЧЕНИЕ Е ПОДИГРАВКА С ТЕЗИ ХОРА,А НА ЗАМ.МИНИСТРИТЕ ДВОЙНО УВЕЛИЧЕНИЕ.НЕ Е РЕДНО.НЯМАМ ДУМИ!!!!!!!!!!!!
 • Патриот
  Отговор
  12 20:35  23.10.17
  Аз това така го разбирам "важно е да не увеличаваме заплатите, не само сега, а и занапред". Без заплати няма служители, без тях няма ред. Неприятното да професията, че се оценява когато вече няма да има полиция. А това е ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!!!

Напиши коментар:


Публикувай