867 9

Служители на МВР на протест в София

Светослава Ингилизова

Национален протест на полицаите под надслов "За достойно заплащане " се проведе в София. Шествието тръгне от Министерството на вътрешните работи, през Министерството на финансите и приключва пред Народното събрание.

По закон служителите на МВР нямат право да протестират, но протестните им действия вече се превръщат в традиция най-вече около гледането на бюджета.

Две са исканията им - 15 % увеличение на възнагражденията им и изцяло нов закон за МВР.

"Обещаните 55 млн. не стигат. Отчитаме го като една подигравка и не кореспондира с нашето искане от 15 на сто от тази година. Обещаните 55 млн. чуваме само чрез медиите, не е официално предложено. Това е не повече от 3% увеличение. Логиката е много ясна - осигуровките ще погълнат около 25 млн., големият обем извънредния труд по председателството също ще отнеме. Това не кореспондира с казаното от министър Радев, че това е 5%-но увеличение. Това не кореспондира с нашите искания", заяви Илия Кузманов, зам.-предс. на УС на СФСМВР.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АСАB
  Отговор
  1 17:22  22.10.17
  На вас все не ви стига,корупция си има,бомба сте си...
 • izbiagal ot bg
  Отговор
  2 19:20  22.10.17
  Колко се надявахте че няма да работите и че ще се пенсионирате рано рано!!!! Нещо ви провалиха плановете мързели!!!!! Напускайте нехранимайковци неблагодарни корумпирани затьнали в кредити!!!!
 • Милиционер
  Отговор
  3 20:08  22.10.17
  На мен си ми стига - не е много, но ми е достатъчно. Просто не си давам зор и като някой ми циври, само си го премествам в другия крачол. Дреме ми, че в чужбина за моята работа плащат петорно... А вие, като ви се наложи да търсите Милицията, обръщайте се към Арменсий поп! Злобари!

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  4 20:25  22.10.17

  До коментар #3 от "Милиционер":

  Милиционера ако не изпълня нормата или произведа брак ме гонят !!!! Обраха майка ми в село мен ми разбиха и ограбиха апартамента / неизвестен извършител / !!!! Е за какво вземат заплати колегите ти некадърници!!!! Аз съм за това всеки да получи това което си заслужава !!!!!

  Коментиран от #5, #9


 • На гости
  Отговор
  5 21:14  22.10.17

  До коментар #4 от "гост":

  Моля те, преди да дваш примери, отвори и прочети какъв е процентът на разкриваемост в развитите страни! От друга страна, с ръка на сърцето мога да кажа, че подборът в МВР куца. И то не заради шуробаджанащина, а заради смешните заплати. Аз съм с 10 годишен стаж в една от най-елитните служби, учил съм около 6 години само за тази работа, а получавам по-малко от работник в месопреработвателен цех. Аз ходя по нощите да будя хайдуците по страната, а той си седи на смени в цеха, като му дават и една екскурзия на сезон в чужбина, за сметка на фирмата. На 33 съм, с кръвно и още някои несгоди. Ако идкам да се пенсионирам в МВР, трябва да работя още 22 години, след последните промени - аз няма да ги доживея вероятно, ако остана. Предполагам ме разбираш, защо искам да се махна, а аз ще се махна, дори и да дадат смешните си проценти...
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  6 23:11  22.10.17
  Преди да подадете молба за назначение в "системата" много добре знаете размера на заплатата, както и вариантите за кариерно израстване. Съжалявам че го казвам, но .... Само в малка част от времето си полицаят работи. През останалото време не му пука или изкарва пари. Градовете са ни прекалено малки, всичко се знае и вижда. През годините в преследване на личният ми интерес винаги съм търсил място, където бих могъл да се реализирам за още повече пари, постояно и непрекъснато съм се доказвал и съм вадил дивиденти от това, без да хленча и да протестирам в стадото на недоволните.

  Коментиран от #7

 • Либерал
  Отговор
  7 00:27  23.10.17

  До коментар #6 от "Пазарен Либерализатор":

  Съжалявам, но ще те разочаровам - на 18 годишна възраст едва ли може да си наясно с нещата, които си изброил. Още по-малко, ако си и първият милиционер в рода. Да не говорим, че между документите ти се поднася и договор, според който харесва-не харесва ще работиш в Милицията 10 години - иначе съд и обезщетение. Големи тарикати сте в частния сектор - смели, реализиращи се, търсещи... Но съм се нагледал на такива, дето фирмите им са на ромски братя, точат държавата, карат си яхтите и се правят на много находчиви... А като дойдат за някой разпит, звънят на майка си да им вади болничен...
 • Гост
  Отговор
  8 06:46  23.10.17
  ПросТо е. Съкращаване на администрацията, която е 60-70% от състава и ще има пари за униформените. Ама не виждам синдикатите да говорят по въпроса.
 • Гост
  Отговор
  9 06:50  23.10.17

  До коментар #4 от "гост":

  То просто няма кой да го намери тоя извършител. Та повечето служители са канцеларски мишки. И не са виновни униформените, тези които са на терен.

Напиши коментар:


Публикувай