794 5

Десните се събраха на форум, ще громят модела "ГЕРБ"

Създава се усещане за безалтернативност, смята Христо Иванов

Светослава Ингилизова

Десните се събраха на форум, за да преборят "завладяната държава". Днес държавата се управлява по модела Борисов"", заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов, цитиран от news.bg.

Целта на този модел е еднолично управление, според него. "Борисов страшно много обича европейските пари, но не обича европейските правила", категоричен бе той.

"Имаме фиктивно съществуване на разделение на властите", убеден е лидерът на тъмносините. На практика имаме единна и неделима власт, изтъкна Атанасов. Той критикува, че има видимо обезличаване на институциите.

На Борисов му трябвали безделници и той такива си ги е избрал, по думите на Атанасов. За целта е създадена партийна номенклатура, която е взета от агресивната посредственост, по мнението му. Те обслужвали държавата.

"Монополизират се основните отрасли на икономиката. Гръбнакът на демократичната държава е унищожен", убеден е лидерът на ДСБ.

Парите от обществените поръчки се раздават на приближените. Част от модела е контролираната корупция, корупцията е повсеместна днес, недоволен е Атанас Атанасов.

Когато корупцията не се синхронизирала с държавата, идвал суджукът. Олигархията днес е движеща сила на прогреса, продължи с критиките тъмносиният водач. "Поддържа се репресивна машина за елиминиране на неудобните на властта. Ето това имаме на терен в България.", изтъкна Атанасов.

Този модел имал за цел присвояване на колкото се може повече пари. "Пари, власт, пари-това е механизмът, по който днес функционира държавата", заяви още лидерът на тъмносините.

Той настоя за възстановяване на правовата държава. Днес парламентът бил хомогенен, по мнението му. Там има казионна опозиция, която на всичкото отгоре е разцепена, убеден е Атанас Атанасов.

Той посочи, че десните трябвало да отлеят фундамента, за да поискат властта и да отвоюват държавата.

Лидерът на "Да,България" Христо Иванов посочи на свой ред, че се създавало усещане за безалтернативност благодарение на пропагандната машина.

У нас се е възцарило мълчание за борба с корупцията. Иванов е убеден, че от България може да се очаква повече. Икономически този модел не може да функционира дълго, смята той. Моделът обаче се радикализирал. Разпадането на модела може да доведе до неговата еволюция, притеснен е Христо Иванов.

Засилват се антидемократичните практики. Не спира инвестирането в пропагандата, смята той. Това водело до нарастващ страх в хората. Иванов иска премахване на този модел. Той настоява за директна конфронтация с модела на управление на държавата в момента. "Трябва да се конфронтираме с управлението на страха", обяви Иванов и поиска десницата да се подготвя за избори. Трябвало да се борят за предсрочни избори.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Историк
  Отговор
  1 17:34  22.10.17
  Някои станаха "генерали"ядейки суджука на г-н Соколов,но ние не сме забравили кой,как е станал генерал!Сборище на политически трупове,излъгали един път целия Български народ!Втори път няма как да ви се получи,със стари к..ви,нов бърдак не се прави!!!
 • Ц.Ц+Б.Б
  Отговор
  2 17:48  22.10.17
  Еееи историк тъп си ,много са като теб щом не може да видиш по далеч ще продължават да вви стрижат и мъзат

  Коментиран от #5

 • Абе
  Отговор
  3 18:43  22.10.17
  тия деформатори не разбраха ли че такива като костов, кунева и подобните им народа ги е заклеймил и са аут.

  Коментиран от #4

 • Ц.Ц+Б.Б
  Отговор
  4 19:58  22.10.17

  До коментар #3 от "Абе":

  Костов е диамант жалко че болшенството Бг избра павето и тази кадето е написала това нещо е за павето
 • Историк
  Отговор
  5 06:48  23.10.17

  До коментар #2 от "Ц.Ц+Б.Б":

  Тук много ясно си личи кой е ТЪП и само да Ви помоля да пишете на Български,ама не селски,защото не разбирам думата "МЪЗАТ"!А приватизацията-пладнешки грабеж на този самороден "ДИАМАНТ" г-н Костов,ни докара до тук!

Напиши коментар:


Публикувай