1 270 4

Новата техника за армията ще се прави у нас

Стефанаки Йоанис

"Новата техника, с която ще се превъоръжава войската ще се произвежда и у нас. Това каза за "Труд" началникът на отбраната Ген.-лейтенант Андрей Боцев.

Става дума за новите бойни машини за сухопътните войски и патрулните кораби за ВМС. Това ще е и едно от основните изисквания към чуждестранните фирми и компании, които ще кандидатстват за реализация на двата проекта.

По план сухопътните войски трябва да придобият близо 230 бр. колесни бойни бронирани машини от нов тип – с повишена огнева мощ и по-висока бронезащита. Стойността на този проект е около 1,2 млрд. лв. Проектът за модернизация на ВМС пък предвижда превъоръжаване на флота с 2 нови модулни патрулни кораба. Стойността на тази поръчка е 820 млн. лв.

Освен това идеята е 2-та проекта, заедно с този за новия изтребител, да стартират успоредно догодина, като ще се разплащат във времето възможно най-дълго. За да стане това факт обаче, през 2018 г. ще са нужни около 400 млн. лв. на МО, които няма да са от военния бюджет, а ще са целево отпуснати средства.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Варна
  Отговор
  1 08:32  23.10.17
  Приветствам идеята, само да припомня, че заводът за бронирана техника в Червен Бряг, Борисов го затри, а оборудването отиде за скраб. Така че имам известни съмнения, когато става въпрос за изявления от ГЕРБ и Борисов. Иначе ... - Да! Приветствам идеята. Купуват се проекти и се изпълняват тук или джоинт-венчърни предприятия, но базирани тук в БГ
 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  2 08:34  23.10.17
  Над 5.2 милиона за машина, пак ни обират край няма!
 • ЖЕСТОКАТА ИСТИНА
  Отговор
  3 16:02  23.10.17
  ТИЯ МЕ РАЗСМЯХА !!!!
 • Реалист
  Отговор
  4 17:13  24.10.17
  Просто се чудя как в тоя сайт още на сте споменали ОТНОВО финландските "Патрия"...

Напиши коментар:


Публикувай