772 4

Инспекцията по труда проверява монаси земеделци

Стефанаки Йоанис

Инспекцията по труда в Кюстендил провери монасите от манастира "Благовещение" край с. Копиловци, които обработват около 800 декара земя под аренда. Проверката е била за това дали се спазва трудовото законодателство, съобщава БНР.

Сега монасите прибират богата реколта от картофи, за което манастирът има сключени договори с няколко работници. Засега монасите не използват еднодневни трудови договори с наети в прибирането на картофите от около 100 декара площи работници.

Кампанията с картофите ще приключи до 20-тина дни, а очакваните добиви са по около 4 тона от декар, каза йеромонах Висарион от светата обител.

Монасите са на полето всеки ден ежедневно, а неангажираните с работата по прибирането на реколтата, участват в ремонтите на манастирския корпус.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Джак
  Отговор
  1 09:04  23.10.17
  Срамота! Вероятно хората са застъпили някой интерес на "земеделец" с контакти там-горе. Намерихте кой да проверявате - кърлежи!
 • Гост
  Отговор
  2 10:10  23.10.17
  Оставете хората бе бирници. Засрамете се.
 • Саморевизирайте се...
  Отговор
  3 14:45  23.10.17
  На монасите ревизия???То бива,бива наглост ама това вече е и безбожие,а за това наказанието е в казана....
 • Дебилакис Писакис
  Отговор
  4 09:14  25.10.17
  „Монасите са на полето всеки ден ежедневно“ Не бе, те са там всеки ден, ама през ден. Ако вали са всеки ден ама един път седмично.

Напиши коментар:


Публикувай