23 Октомври, 2017 10:40 11 494 32

Вече ще глобяват софиянци за бира, пиратки и шумни климатици

  • глоби-
  • бира-
  • пиратки-
  • климатици

Нови солени глоби грозят жителите на София. До 300 лева може да стигне санкцията за употреба на алкохол на обществени места, съобщи Нова тв.

Ако пием бира или друг вид алкохол в парка, можем да бъдем санкционирани, в случай че нарушаваме обществения ред, смущаваме околните и извършваме противообществени прояви. Преместването на пейки и разрушаването на парковата мебел също подлежи на глоба.

Бездомниците, които нямат лични карти, но нарушават реда и пият алкохол на обществени места, също ще бъдат санкционирани.

Официално се забраняват и гонките по пустите булеварди на нощна София. Санкциите за джигитите могат да стигнат до 500 лева.

При шумни празненства в жилищни блокове и хвърляне на пиратки след 22,00 часа глобите започват от 100 лева и могат да достигнат 500 лв. А за реда ще следи СДВР.

Новата наредба определя и кога да пускаме шумните уреди у дома си, така че да не пречим на съседите. Иначе може да ни бъде наложена глоба. Друга идея е да се глобяват хората, които изхвърлят боклука си през балконите.

„От страна на вносителите протестите влизат в рамките на Закона за митингите и манифестациите. Там няма забранителен режим. По закон се пуска заявление и кмета разрешава или забранява. Тук обаче става въпрос за нарушения за обществения ред”, коментира Иван Илиев, общински съветник от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    84 0 Отговор
    И как се разбира дали електроуред Х е шумен? :)
    ако съседката пусне прахосмукачка в 3 сутринта, на която и институция да се обадя, докато дойда ще е и изпрала даже и ще е станало пладне.
  • 2 Бомж

    71 0 Отговор
    А, бездомните с какво ще ги санкционират? Ще ги бият, ще им взимат алкохола, защо не ги отстрелват направо?
  • 3 БОБИ КОЧА

    99 2 Отговор
    Законотворците пак счупиха тъпомера.
  • 4 пешо

    73 0 Отговор
    А как ще санкционират клошарите? Смешници!!!
  • 5 гост

    73 6 Отговор
    Поредната Герберска простотия....тия хора не омаляха да раждат глупости..!!!
  • 6 Къртев

    45 4 Отговор
    Много са ми интересни тези от СОС, какво ядат и пият за да са толкова адекватни в създаването на закони. А в същото време и не приложими. Карай да е весело, ама то няма къде да караш, всичко е в ремонт. Абе мани
  • 7 данъкоплатеца

    76 0 Отговор
    Ами циганите как ще ги санкционират? Най-често реда се нарушава от циганите, които са имунизирани от всякакви глоби! Вчера група цигани си карат каруцата по главен булевард, ченгетата ги спряха, направиха им устна забележка и джагалите си продължиха по пътя!?
    Ако българин беше извършил нарушение щяха да го глобят, 100-200 лв!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Работата опира не само до глобите, а и до тяхната събираемост, като няма събираемост и контрол, за какво ние тази държава и тези правила????????
  • 8 данъкоплатеца

    43 5 Отговор
    ЗАЩО само в СОФИЯ?????????????
    София да не би да не е България? Ами в останалата част от тази територия да не би да не живеят хора, които искат спокойствие и ред?????????????
    Някой постоянно гледа да ни раздели!?
  • 9 Скиптик

    36 1 Отговор
    Ехеее.....Браво !
    Ще настане ред и дисциплина !
    Ама надали...
    Това за всички ли важи или ще има привилегировани ...??!?!...
  • 10 111

    45 2 Отговор
    Пак отчетоха дейност...на хартия, празен безмислен, но усилен труд. Няма къде да се кара. От разните му там премествания на платната стоят на повечето булеварди н- на брой маркировки. Няма достатъчно училища, тънем в мръсотия, 1 месец гледам как правят 10кв. тротоарни плочки в кв. Г. делчев на спирката до 29 поликлиника, които плочки, зимата вече ще джвакат и подксачат а до другата година няма и да си личи, че са правени. А за кучешкита лайна, защо няма кой да санкционира? В парковете няма и 2 квадрата не осрани, няма къде да си пуснеш детето да потича, без да нагази в лайната, поне по 10 лева да им взимат бе, само за 5-6 месеца всякакви кифльочи и бабиери и други кучкари ще разредят наполовина кучетата, като трябва да им събират лайната. Да не говорим за тъпите им наредби за прием в училищата, или за болниците, особено детските кабинети в столицата. няма нито един дежурен, нито една болница, в която събота и неделя да си заведеш детето без да плащаш, на 2 млн. жители.
  • 11 незнайко

    34 0 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: Бездомниците, които нямат лични карти, но нарушават реда и пият алкохол на обществени места, също ще бъдат санкционирани.) Как ще ги санкционират, като не знаят имената, щом нямат лични карти ? И какво ще им вземат на тия бедняци ? Кашоните за спане ли ?
  • 12 Руснака

    31 3 Отговор
    Пловината е ненужно от всичката промяна. Парковата "мебел" понякога е нужна да бъде преместена, защото е сложена не където тябва. До кога собствениците на големите породи кучта няма да бъдат санкционирани, че биват разхождани без нужното им оборудване ?
    Бездомниците ... санкционирани, да ги санкционират, така както трябва едно общество в 21 век да го направи, като им намери временен покрив, възможност за работа, каквато и да било, за да могат да си стъпят на кркаката, защото някои от тях имат наистина тежки съдби, затова какво им се е случило.
    Айде докажи, кой е метнал пиратка? За климатиците, да бъдат санкционирани фирмите, които са го продали, не този който го е купил!
  • 13 Руснака

    33 0 Отговор
    Личните карти! Личнитте карти, като собственост на държавата, трябва да се издават безплатно, а не да плащаме за тяхното преиздаване, тъй като те са собственост м, на държавата! Само загубата или унищожванате да ссе санкционира, тогава ще имат право да ме глобят за това, че нямам лична карта по моя вина, а не защото съм бездоминк и нямам пари за хгляб, да не говоря, за лична карта ... изпотрябвла ми е ...
  • 14 gost

    29 5 Отговор
    За гонки по булевардите и каруци, глобата да е 2000лв. Всичко друго е просто трагикомично! Кшиматицоте били шумни ползвайте топлофикация, която този сезон ще ви съдере кожата!
  • 15 Руснака

    25 0 Отговор
    Гонките с автомобили са забраненени от край време! В устава (закона) за движение по пътищата, но когато КАТ и МВР не им се занимава ...
    БОклука през балкона.... че то и за хвърлен фас на улицата трбва да се глобява, обаче Случжителя на МВР, не го интересува ... не му се занимва, и т.н.
  • 16 бббббб

    32 0 Отговор
    Стана ми интерестно за климатика как ще ме глобят? Като е произведен така и одобрен по БДС.
  • 17 Гост

    24 1 Отговор
    Закони има, няма кой да ги изпълнява. Редовно гледам по 3-4 тумбака в астра, а покрай тях поне по 20 нарушения за минута. Боли ги фара, карат с 40 и пречат на движението (и нарушенията) само. Какво стана с камерите в колите? Няма нужда, ще секнем далаверката. Кога ще се узаконят записите от видеорегистраторите? Никога, че ще заснемем нещо което не трябва! Иначе в БГ няма нужда от никакви промени, тук нарушения няма и най-вече няма корупция. Кога ще ги стигнем ... румънците?
  • 18 Крадец

    26 2 Отговор
    Горките софиянци!Ще ги глобяват при шумен секс-500 лв.,при шумно пърдене-150 лв.,при шумно оригване-100 лв.,при шумно пъшкане при вида на сметка за висока цена на тока-200 лв.А,бе,да не си софиянец!
  • 19 с балтон и бос

    24 1 Отговор
    А за раздрънкания транвай сутрин в 6 аз кого да глобя че ми вдига шум??????????? Не живея в София но съм чувал рано сутрин музиката на транваите.
  • 20 Пазарен Либерализатор

    17 1 Отговор
    Всичко е сбъркано и обърнато. Има наредби, задължаващи стопаните да събират с пликове и да разхождат питомците си на каишка или с намордник ако са над 11 кг. Обаче, при условие, че животното има вет паспорт с вписан стопанин. Повечето нямат, зщото трябва да се плаща данък куче в общината. И ако случайно някой инициира проверка лелката казва, че този ротвайлер, който оставя 3 кила димяща тор не е неин и точка.
    Всеки климатик, който издава странен шум е с прецакан компресор или скоро ще бъде с прецакан компресор и няма изобщо нужда да работи. Как да глобят бабката с 300лв пенсия, която чака нощната тарифа за да пусне разбалансирана пералня?
  • 21 Руснака

    6 3 Отговор
    https://fakti.bg/world/266500-v-garcia-shte-otnemat-knijki-za-govorene-po-gsm-i-hvarlen-fas
    какви промени готвят в Гърция, която ня толкова "харесвваме". Има и защо всъщност. Май като променят нещо, го правят като хората!
  • 22 onq s konq

    17 1 Отговор
    Софиянеца щом излезе от входната врата требва веднага да бъде глобяван щото не си седи в къщи и може да измисли некоя простотия навънка! Кога се прибира от работа пак требва да е глобяван щото иска да си седи в къщи и е възможно да пие бира и да мета пиратки прес прозореца!Нека му е на софиянеца щото се се прави на отворен а е дошъл у софия от некое балканско село с три къщи и един кокошарник къде го нема на картата тва село!
  • 23 Берлин

    9 2 Отговор
    Уважавани столичани,с тази наредба мисля ,че немски туризъм в София няма да има.За немците бирата в ръка докато върви или е в градския транспорт е неизменна част. Кой малоумник реши пак да имитира ,че върши нещо?В коя държава ли видяха тая наредба?
  • 24 123

    15 1 Отговор
    А самолетите които прелитат над половин София по всяко време на денонощието дали са шумни уреди?
  • 25 hmhmhm

    9 0 Отговор
    Като се замисля част от моите пари отиват за тези ТЪПАЦИ дето пишат Глупави закони направо ми иде да ЕМИГРИРАМ
  • 26 МАЙНА ТАУН

    3 1 Отговор
    Е нали СофЯнци имат лев - ще си плащат глобите и толкоз
  • 27 данъкоплатеца

    16 1 Отговор
    Вчера гледам циганско семейство в БМВ около 2000 г, седнали вътре скъсани отвсякъде, нямат пари за дрехи, но си купили БМВ. Аз сигурно имам 5 пъти по голям доход, но си карам стария фолксваген, запитах се: "Откъде имат пари тия цигани да поддържат БМВ?"
    И се сетих, от къде: Взимат социални помощи, всякакви помощи, шофьорът няма книжка, не плаща гражданска, данък, който е към 150-200 лв, не плаща абсолютно нищо, освен горивото, вместо да храни малките циганета, защото държавата ги храни!?
    Та се питам, "Кога държавата ще влезе в ролята си и ще започне да глобява и да си събира данъците от "другите българи", докога ще има хора ИЗВЪН ЗАКОНА, докога моите данъци ще отиват за лечението на привилегированите цигани????????????????
  • 28 нещо много важно

    5 0 Отговор
    А кой ще осъди, глоби и накаже вандалите, които изкъртиха носещи стени и изтърбушиха старите кооперации и етажни съсобствености в центъра на София. Да се направи преглед и оценка на всички сгради от стария център и на собствениците позволили си такава волност или следващите, закупили ги в такъв вид, да бъдат задължени да възвърнат жилищата в стария им вид. Има прогноза за земетресение 9-та степен. Същото е имало на 17.10.1917 г.
  • 29 MISHO

    4 0 Отговор
    защо вместо да забранявате гонките среднощем по Пустите булеварди не хванаете през деня да видите какви глупости правят "джигитите " и застрашават околните ?
    какъв е проблем някви 2 коли на пуст път да се състезават
    защо не земете да спрете да пушите тревата дето сте зели от ония тийнеджири от пейките в парка дет са пили бира и не хванете истинските крадци да ви МВР СДВР и цялата полиция искрено искам да ви *****************************
  • 30 херо ин

    6 1 Отговор
    защо наричате нарушители -джигитите, що не ги наричате идиоти,кретени ..защото по им приляга...
  • 31 Кобрата

    3 1 Отговор
    Чудят се какво да измислят, за да ограбват хората с глоби и данъци...
    От 100 до 500лв глоба за хвърляне на пиратки след 22:00 часа?
    Тоест на Нова година трябва да глобяват, ако някой реши да празнува и да използва пиротехнически изделия след полунощ...
    Пълна тъпотия.
  • 32 Горлопан

    0 0 Отговор
    Правилен ход..С ветото срещу Александър Македонски стават два.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове