508 1

Болницата в Поморие отново отвори врати

Благодаря на лекарите и персонала на болницата за компромиса, заяви кмета на общината Иван Алексиев

Константин Карагьозов

От днес, 23.10.2017 г., Клиничната лаборатория към МБАЛ-Поморие поднови работата си, което даде основание на управителя на болницата - д-р Караилиева, да издаде заповед за възстановяване приема на пациенти в лечебното заведение, съобщиха от Община Поморие.

„Отделенията започват приема в 12.00 часа, защото ни е нужно технологично време за оформяне на необходимите документи, а не желаем да губим цял ден преди да започнем работа с пациенти”, коментира д-р Караилиева.

Отварянето на болницата за пациенти е в резултат на няколкодневно търсене на решение от страна на кмета Иван Алексиев и от ръководството на МБАЛ и след дълги часове на разговори за бъдещето на болницата. Над 4000 са събраните подписи в защина на медицинското заведение. Подкрепа се очаква и от общините Несебър и Руен.

„Искрено благодаря на съгражданите ми за оказаната подкрепа, която ме задължава, но и стимулира занапред. Самочувствието, че зад мен, в тази борба, стоят хиляди хора, ми дава надежда, че пътят пред нас, макар и труден, е верният. Но най-вече благодаря на лекарите и персонала на болницата, защото те отново направиха компромис със себе си в името на нашата обща кауза. Благодаря!”, каза кметът Алексиев, като за пореден път изрази разочарованието си от здравната ни система и от отказа на здравния министър да прояви съпричастност и разбиране в този критичен за поморийци момент.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • 631016
    Отговор
    1 13:38  23.10.17
    И от какъв зор държавата да оправя общинската болница,която пак ще натрупа дългове?Само приватизация!

Напиши коментар:


Публикувай