698 0

Борисов пожела на ”Пирогов” да няма пациенти

Венцислав Михайлов

Премиерът Бойко Борисов пожела на ”Пирогов” да няма пациенти. Той откри обновените клиника и спешна детска хирургия в здравното заведение.

Средствата за ремонта са по линия на държавата и на инициативата "Малки герои" на фондация "Америка за България".

Премиерът заяви, че тук идват най-тревожните покрай децата си хора и е важна обстановката, апаратурата и компетентността на специалистите, за да бъдат хората по-спокойни.

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов коментира, че в обновените клиники се приемат над 3000 деца годишно и се правят над 1800 операции.

Министър-председателят допълни, че откакто е построена болницата, отделението не е ремонтирано и пожела на лекарите да нямат пациенти.

Министърът на здравеопазването Николай Петров изтъкна ангажимента на правителството към обновяването и посочи, че с този жест се показва, че "Пирогов" е важен.

Нанси Шилър, президент на фондацията заяви, че над 8 хиляди души са направили смс-дарения, обновени са 65 стаи на три етажа и е направено пълно преустройство на над 2000 кв.м болнична площ. Освен това има изградена и нова детска площадка. Общата сума на дарението по линия на инициативата е 400 хил. лв.

България


Напиши коментар:


Публикувай