Last news in Fakti

23 Октомври, 2017 17:32 6 834 17

Митничари по маратонки и анцузи тарашат коли на "Капитан Андреево"

  • митничари-
  • анцузи-
  • маратонки-
  • проверки

Шокиращи снимки на един от граничните пунктове с Турция ни карат да се замислим, какво става в тази държавата и как е възможно физическият и паспортният контрол да се извършва от хора, които ходят на работа по анцузи, маратонки и дънки.

Като пътник виждаш гледка, която те шокира и те кара да се смееш с глас, а наум се питаш "Дали не съм във Индия?".

Ето разказа на пътник, който се е сблъскал на живо с тази гледка и снимките, които ни предостави:

При влизането в България през Граничен пункт "Капитан Андреево" ни бяха обработени и проверени паспортите от граничен полицай, спретнат с бяла ризка и бадж, които, когато приключи проверката ни пожела лек път.

Метри след това мъж без бадж, с анцуг, бели маратонки и фланелка с надпис ,,Гранична Полиция‘’ ни даде устно нареждане, придружено с жестове да отворим багажника за проверка.

Първоначално се стъписахме, но той започна смело да рови в багажника и да къса чантите без да ни дава обяснения.

При запитване към униформен служител, ни бе обяснено ,че това са служители, водещи се на длъжност – сътрудник, охрана /граничен контрол и трябва да им съдействаме. На въпрос: "А защо ходят облечени по този начин"?, той отговори, че бил много малък, за да дава такива отговори.

До тук сме без думи от видяното, но същото ни кара да си задаваме въпроса за тази длъжност, и какви са привилегиите на тези спортно облечени служители, които извършват физически и паспортен контрол. Същите имат ли правото да работят и боравят с личните ни данни от паспортите и защо са облечени по този начин .

Липсата на всякаква информация за тези служители и самата ситуация е толкова странна, че в даден момент, ако ни изнудват за пари или изчезне нещо от багажа при самата проверка от въпросните лица, ние пътниците ще сме в ситуация на незнание и малоумие как да обясним, кой е извършвал контрола. Единственото което ще можем да обясним в такава ситуация е, че сме български граждани, лишени от правото на информация и сме длъжни да съдействаме за всичко и на всеки при проверката във граничен пункт, та дори и служителите да са с анцуг и дънки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Susinat

    35 3 Отговор
    Нямам думи за тези с анцузите !!! Миналата седмица бях до Одрин един от тях бе точно със анцуг и маратонки и се държат много тежко като истински полицаи а те с някакви мижитурки.
  • 2 Мутраландец

    30 2 Отговор
    Това е новата униформа на служителите мутраландци.Те и в Парламента се разкарват с тази униформа,даже вече и в Брюкселският парламент по униформата ще ги познаете, подстрижката е много семпла,избива до плешивост...
  • 3 Служител от България 3934

    25 0 Отговор
    Тук трябва да се самосезира Комисията за контрол на личните данни.Как Сульо и пульо боравят с личните ни данни.
  • 4 tiradjiq emo iveco

    31 0 Отговор
    тоя с анцуга и мен ме е проверявал, много тъп селянин е винаги се заяжда, тия там дето работят верно са много грозна гледка, кисело гледащи селяни по маратонки.
  • 5 Пабло Ескобар

    15 7 Отговор
    Дури,статията ти е толкова неграмотно написана,че няма накъде!Оправи си заглавието-пишеш митничари,пък после станаха сътрудници на ГДГП!Между другата тая каша я създадоха шайка гейбарасти и псевдо-патриоти!Питай тях защо е така,не пиши наизуст!
  • 6 Митничари

    12 0 Отговор
    Еййй, не можахте да се научите ,че има и други служби освен митничари на пунктовете. А тези с маратонките naike са към гранична полиция.Не , че и самите полицай се чудят какво правят там такива кадри.

    Коментиран от #13

  • 7 Будалата

    8 1 Отговор
    Спокойно всичко ще се оправи. Малко търпение бре.
  • 8 Невероятно шокиращи снимки

    8 1 Отговор
    Чак пък и шокиращи снимки,ами това имат хората.А за отношението им към пътниците и правомощията им,са отговорни само хората които са ги назначили и тези които са ги отгледали.И крайно време да се научите вие всички "журналисти" или "фоторепортери" че има няколко различни вида служби на един граничен пункт, а не само митничари!Вземете се образовайте малко.
  • 9 исмаил

    11 2 Отговор
    Там има един Бамзето много корумпиран!
  • 10 Запознат

    9 3 Отговор
    Ако не са митничари а гранични полицаи - нямат право да Ви проверяват чантите и багажа - а само паспортите !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Пътник

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Запознат":

    Абе много знаеш и ти. Тези цивилни с маратонки и анцузи са от спец звеното на пенсионерите полицаи.Имат правото на правото и кривото на кривото.Няма началници там затова е така.По принцип тук на Малко Търново цивилките ни правят само масаж не им даваме да работят.Хухухухаха
  • 12 Бивш

    13 0 Отговор
    Искам да попитам какво гледа в паспортите като ги няма пътници за да им направи фейс контрол ?
    Или това е някаква нова игра,, Открийте разликите" Ужасно тъпо е да се правиш ,че правиш нещо.
  • 13 Лост

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Митничари":

    Къде видя маратонки Nike?
  • 14 гост

    6 4 Отговор
    БУЛГАРИСТАН !!!!!!! Ето за това ще направя всичко възможно децата ми да получат образование на запад и да живеят там !
  • 15 КЗЛД

    9 0 Отговор
    КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
    Те са органа който трябва да се самосезират и да направят проверка, кой и защо е разрешил на хора нямащи такова право да боравят с личните данни.Няма ли началник на пункт и началник смяна да следят тези неща и тези излагаций за България.
  • 16 Марашев е за затвора

    1 0 Отговор
    Марашев е за затвора заедно с Костадинов и Караиванов.Цялата мафия на границата е нищо сравнено с тези тримата.
  • 17 Неблагодарна работа

    0 0 Отговор
    Каква е тази ненавист към митничарите?! Не сте ли чували, че на циганин не му ходи униформа?! Онея си отварят и си взимат, каквото им хареса - тва е положението! Защо се възмущавате?! Работата им е такава - каквото и да си вземеш, все ще остане за другата смяна!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове