890 3

Николай Марков: Директорът на НСО се сменя по непочтен начин

Венцислав Михайлов

Смяната на директора на Националната служба за охраната (НСО) се превърна във военнополитически държавен акт. Нещата са изключително сериозни. Това каза в сутрешния блок „Тази сутрин“ на бТВ бившият служител на НСО подполковник Николай Марков.

Той коментира публикациите в медиите, че президентът Румен Радев иска настоящия шеф на Националната служба за охрана Ангел Антонов да бъде заменен от Тодор Гребенаров, който в момента е заместник - шеф на полицията с ресор "Охранителна полиция".

Става въпрос за петия човек в държавата по йерархията на генералитета, а в същото време този човек няма нищо общо с армията. Представете си как ще се чувства този генералитет, ако всеки хванат от улицата човек може да оглави службата, посочи Марков.

С идването на всеки президент около него се появяват среди, които се влияят пък от външни среди, които от своя страна целят вземането на НСО пряко под влиянието на президента. Това е голям проблем, защото позицията началник на НСО е най-лесният начин да сложиш генералски пагон, без да си го заслужил.

Ако има смяна на началника, трябва да има мотиви за подобна смяна, заяви бившият служител на НСО. Според него сегашният началник на НСО Ангел Антонов се справя в най-малка степен с работата си в сравнение с всичките си предшественици. По думите му спряганият за нов началник на НСО Тодор Гребенаров има качества за поста.

Марков е категоричен, че НСО не трябва да е военизирана структура. Логично е да има смяна на началника на службата, но смятам, че начинът, по който се прави това, не е почтен, коментира още Николай Марков.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зарю
  Отговор
  1 09:05  24.10.17
  Хубаво е да има един страничен, който да наглежда господата от тази служба. Пък този господин да си ги приказва неговите!
 • ДЕБИЛ
  Отговор
  2 10:07  24.10.17
  Аз като го слушам тоя или журналята са хванати от улицата или той е хванат от гората. В едно интервю две противоречия/ ако всеки хванат от улицата човек може да оглави службата// По думите му спряганият за нов началник на НСО Тодор Гребенаров има качества за поста./ Какво излиза първо е хванат от улицата, а после има качества. Явно и бившите служители са хванати от улицата?
 • ХПХП
  Отговор
  3 21:16  24.10.17
  Марков, къде те вадят все от нафталина да коментираш разбрал, недоразбрал. Ангел Антонов е икономист. Тодор Гребенаров с ресор "Охранителна полиция", щом е подходящ, кво коментираш начини, работи и.т.н. МВР имаше главен секретар, който беше назначен, като главен комисар......нещо нечувано до тогава ама айде, нали трябва кажеш нещо.

Напиши коментар:


Публикувай