690 2

"Солвей Соди" осъжда категорично вандалските прояви

Протестиращи от с.Чернево нанесоха щети на административната сграда на завода

Снимки: Солвей Соди
Снимки: Солвей Соди
Венцислав Михайлов

На 23 октомври 2017 в „Солвей Соди“ се състоя демонстрация, организирана от инициативен комитет, протестиращ срещу депото за неопасни отпадъци, изградено от „Солвей Соди“ край с. Чернево.

Това депо е получило всички регулаторни и административни оторизации от държавните, регионални и местни органи. Неотдавна проведеният референдум, организиран от инициативния комитет, понастоящем е предмет на съдебни производства, инициирани от областния управител и прокурора на Варненска област, които оспорват законността му.

Протестът се състоя, без да е поискано разрешение за него и събра около 40 души, някои от които се държаха агресивно и нанесоха щети на административната сграда на завода.

„Солвей Соди“ категорично осъжда всички видове насилие и потвърждава своя ангажимент да продължи да си сътрудничи с властите с цел предотвратяване на ескалацията на напрежението и спиране на тези действия на насилие.

Освен това компанията е готова да се срещне с жителите на Чернево, за да отговори на всички техни въпроси, съобщиха от пресцентъра на Девненския содов завод.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ГОСТ
  Отговор
  1 11:53  24.10.17
  Така е продажни управници които продават България за грошове довеждат народа до такива дейности. А,Вие, продажници областния управител и прокурора от кой сте избрани от народа или от парите под масата които сте взели. Ще започне саморазправа с тая продажна пасмина управляваща България. Не знам 2,3,4 Борисов, но освен кражби и корупция нищо добро не се случва. В историята ще пише, че след 1989 година управляващата мафия се е настанила трайно в управлението и мутри са управлявали България. Убийства, кражби и корупция са съпътствали в годините държавата която е най бедна и най корумпирана в доклади от Европа и няма нищо европейско в тази територия делена от мафиотски кланове и разбойници милиардери и милионери но не от иноваций а от далавери на правителствено ниво.

  Коментиран от #2

 • ГОСТ 2
  Отговор
  2 14:00  24.10.17

  До коментар #1 от "ГОСТ":

  Явно и ти си от платените протестъри.

Напиши коментар:


Публикувай