435 4

Крум Зарков: Искаме необлагаем минимум

Огромна част от българите живеят в потресаваща бедност, заяви социалистът

Светослава Ингилизова

В предложения алтернативен бюджет БСП иска въвеждането на необлагаем минимум, защото огромна част от българското население живее в потресаваща бедност. Това заяви пред Нова тв заместник-председателят на парламентарната група на социалистите Крум Зарков.

„От около 3 милиона осигурени българи, 2,8 милиона получават заплати от между 510 и 3300 лева. Има обаче и такива, които взимат в пъти повече от останалите и те ще трябва да плащат по-високи данъци”, обясни Зарков.

Във вторник от БСП поискаха въвеждане на прогресивен данък и необлагаем минимум. Идеята е удръжките от минималната работна заплата да отпаднат, а данъците да се определят спрямо доходите - колкото повече са те, толкова по-високи да бъдат налозите.

„Плоският данък не е лява марка. Той изигра своята роля и затова предлагаме сега да се дебатира”, каза още Крум Зарков.

Според него средствата, разпределяни в различни сектори, продължават да се увеличават без да се правят сериозни реформи.

„Повечето пари не водят до по-добри резултати”, коментира още депутатът от БСП.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Емо
  Отговор
  1 10:01  24.10.17
  Абе Круме Зарков Бръбрънков,защо не го отменихте като бяхте на власт,ама нали вашия човек Станишев ни го насади,признайте си грешката бре Бръбрънков
 • Европеец
  Отговор
  2 10:09  24.10.17
  До кога ще ни занимавате с тези изчадия,които вся сутрин обявяват,че искат нещо,на кой му дреме,какво искат тия от Позитано,на кой?Всяка сутрин се изреждат да казват,какво искали,то мазната им "лидерка"от Крушовица,то някакви пелтеци,то край нямат.Гьон сурати.
 • ДДДДДД
  Отговор
  3 10:22  24.10.17
  БСП искат още повече стимулация на сивата икономика. Като няма данъци на минималната всички ще се осигуряват на нея, а под масата пак ще се раздават пликове.
 • Morgoth
  Отговор
  4 11:06  24.10.17
  Сметката за това ще я плати средната класа, а печалбата ще е за богатите, защото ще могат да дават по-малко пари за заплати. На тия хора просто не им влиза в главите, че обикновения работник не се договаря какво ще му пише във фиша за заплатата, а какво ще му влезе в сметката. Обратното - с увеличаването на минималната заплата, което прави сегашното правителство, цялата полза е за най-ниско платените работещи, докато сметката я плащат богатите. Държавата също е на плюс от минималната заплата, докато от необлагаем минимум е много на загуба.

Напиши коментар:


Публикувай