308 3

Павлова: Ремонтът на НДК приключва до Коледа

Светослава Ингилизова

Ремонтите на НДК и Резиденция Бояна се довършват и от логистична гледна точка България до януари ще е готова за европредседателството си. Това заяви пред бТВ ресорният министър Лиляна Павлова. По думите й работата по Националния дворец на културата ще приключи най-късно до Коледа.

Вече са постигнати и договорености с 21 хотела, които ще приемат 22 000 души по време на председателството. 2000 от тях ще са вип гости. Изискванията за приемането на еврочиновници включват локация близо до НДК или Летище София и най-малко три звезди, обясни Павлова.

Общо за 3-годишния период на подготовка и провеждане на европредседателството ще бъде използван бюджет в размер на 75 млн. евро, като това е близко до средното за ЕС.

Тя беше категорична, че в предстоящите месеци България ще има важна роля и няма просто да изпълнява план, утвърден отдавна другаде. По думите й нашата страна ще отстоява както своята позиция, така и интересите на всички 28 в ЕС в „институционалния триъгълник” на Съвета на ЕС, Европейската комисия и Европейския парламент.

„Европейският дневен ред няма рязко да се промени. 2018 г. е последна преди края на мандата на тези ЕК и ЕП, нормално е накрая да има ускоряване на нещата, които не са били приети”, коментира Лиляна Павлова. Според нея предстои и провеждането на големия дебат за бъдещето на Европа – как след 2020 г. ще функционира тя и дали ще продължим да получаваме финансиране и след излизането на Великобритания.

По думите й страната ни е в добра позиция да настоява за това, защото може да покаже резултатите от икономическото и инфраструктурното си развитие през последните 10 години.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Дедо Грую
  Отговор
  1 11:15  24.10.17
  22 000 хрантутници?! 75 000 000 еврака?! Мале, мале... Ще отеснее Софето. А инак кинти нема?! Дали ще падне гювечец и за мургавата дебеланка?
 • Бесен Язовец
  Отговор
  2 11:41  24.10.17
  Лиляна Павлова: насмукахме се достаъчно от НДК сега се връщаме отново да смучеме от магистралите просто сме си алчни в ГЕРБ трябва да сте го разбрали за 9 г.
 • Густо Майна
  Отговор
  3 12:05  24.10.17
  Цяла седмица преди месец дуднахте, че сте отпуснали 4 млн. за ремонт на Зимния дворец - подтекста беше колко сте великодушни, ооо татови гербаджии! И малко след това, без много пара... 40 и кусур млн. за ремонт на НДК???!!! '.аси комунизма,' .аси и ленинските съботници! Само си представям от тези "спешни" милиони, що знайни и незнайни(предимно) комисионни ще се отчислят. Дано ремонта устиска председателството...

Напиши коментар:


Публикувай