4 936 6

Мъж прегради булевард в Пловдив, земята била негова

Светослава Ингилизова

Мъж прегради част от пловдивския бул."Кукленско шосе" и блокира движението. Той твърди, че земята е негова собственост и иска обезщетение.

Трасето в посока Пловдив е затворено в района на митницата, образува се колона от автомобили, съобщиха пловдивски медии.

Пловдивчанинът Александър Пижев и синовете му настояват, че земята, върху която е построено обръщалото на автобусите от градския транспорт срещу Митница Пловдив, е тяхна собственост. Те искат обезщетение, а сагата продължавала близо 20 години.

Днес те пристигнаха заедно с адвоката си Стоян Донев и геодезисти, които трябва да измерят и определят точните граници на имота.

В момента няколко десетки метра от цялото платно на "Кукленско шосе" за влизане в Пловдив са обградени с колчета и лента и движението е блокирано.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 12:37  24.10.17
  Поредното умно чедо на майка България! Да се оплаче на Мая Общата!
 • герберасите на власта
  Отговор
  2 12:40  24.10.17
  Поредната неуредица в държавата ,трябвало е досега да обещети човека ако притежавадокументи който доказват собственоста му.

  Коментиран от #6

 • kermen
  Отговор
  3 13:02  24.10.17
  Е па този щеше ли да посмее да прави това по Татово време?! Да ама не,нямаше и да си помисли щото иначе у Белене!!

  Коментиран от #4

 • Фатме
  Отговор
  4 13:40  24.10.17

  До коментар #3 от "kermen":

  Абе по Татово време щеха поне едно апартаментче барем да му дадат за обещетение.
 • Бай Благой
  Отговор
  5 18:00  24.10.17
  Такива работи и за напред ще стават. В абсолютно всеки град, село, паланка, махала има разлика между КВС планове и това как е в действителност (някъде разлиакта е от порядъка на 10-тина метра) Надявах се, че с навлизането на кадастралните карти проблема ще изчезне но уви....той се задълбочава. Друг достоен пример е Северната скоростна тангента на София, където отчуждителните процедури все още не са завършили даже......ама така е като се бърза да се "усвоят" еврофондове по ОП-Транспорт.
 • гост
  Отговор
  6 15:45  26.10.17

  До коментар #2 от "герберасите на власта":

  Щом има адвокат и не е някакъв смахнат, явно има документи. Геодезистите няма да отидат без нагледен документ да мерят там.

Напиши коментар:


Публикувай