664 3

Най-големите постижения на армията ни оживяват в "Българско военно чудо"

Светослава Ингилизова

Най-големите постижения на армията ни в периода на петте войни след Освобождението на България оживяват в новия съвместен образователен проект на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ – документалната поредица „Българско военно чудо“.

В рамките на 10 късометражни филма поредицата пресъздава най-важните моменти от Сръбско-българската, Балканската, Междусъюзническата, Първа и Втора световни войни, които трябва да бъдат повод за гордост за съвременния българин.

Филмите са адаптирани за аудитория от всички възрастови групи и са особено подходящи като допълнителен образователен способ в часовете по история.

Първите два филма от поредицата ще бъдат представени на официална премиера във Военния клуб в София на 26 октомври от 19 часа. На нея ще присъстват професори и учители по история, директори на столични училища, като сред официалните гости ще бъде и г-жа Ваня Кастрева – началник на РУО-София-град.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mediator37
  Отговор
  1 04:31  25.10.17
  Армия, която има военно-технологично превъзходство почти винаги побеждава, независимо от числеността си. Още тежковъоръжената сармато-алански тип конница на Аспарух е "изненадала" византийците и в равнините ги е мачкала като танк лайно. В по-ново време голямо военно-технологично превъзходство имаме през Балканската война, когато разполагаме с оръжейни образци на 1 и 2 години от създаването им при производителя, имам пред вид артилерия и боеприпасите за нея. За това надделяваме срещу турците на Тракийския фронт и носим основната тежест на войната. И не само за това, де...

  Коментиран от #3

 • Стоимен
  Отговор
  2 16:34  25.10.17
  Огромен кеф ми е под такива редки статии да откривам и толкова редки коментари на мислещи хора! Разбира се има и изключения за технологическия превес, но те са малко.
 • ЯИзкарайГаноГоведата Говедата
  Отговор
  3 16:06  26.10.17

  До коментар #1 от "mediator37":

  Те на парадите ни показват технологичното превъзходство на БА. По 5 дни транспортират дъртите влечуги да умиришат центъра, като ги запалят, та нашите родители-пенсионери да възкликнат като видят нещо познато. Но чак пък ЧУДО??? Когато се съгласиш с мен, че Варшавата е свръх технологично, тогава ще коментираме БА технически. И численост липсва! Излиза, че нещата са като при медиците, учителите и полицаите.

Напиши коментар:


Публикувай