569 1

Панаирът на книгата се мести в Интер Експо Център

Тазгодишното събитие ще се проведе в периода 12-17 декември

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

Софийският международен панаир на книгата се мести в Интер Експо Център

Тазгодишното издание на Софийския международен панаир на книгата и съпътстващите го литературни събития ще се проведат в изложбения комплекс "Интер Експо Център" (IEC) в периода 12-17 декември. Решението е взето в понеделник вечер на извънредно заседание на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“, предават от "Аз чета".

През последните седмици в издателските среди се водеше усилен дебат върху това дали панаирът да остане в НДК, където продължават ремонтните дейности във връзка с Европредседателството на България от 1 януари 2018 г., или да се премести на друго място.

IEC, който се намира на бул. „Цариградско шосе“, беше най-обсъжданата алтернатива. За негови предимства се посочваха значително по-ниските цени на изложбените площи, метростанцията, значително по-добрата инфраструктура за изложителите и др.

Все още няма яснота дали преместването ще бъде постоянно или следващата година Панаирът отново ще се върне в обновената сграда на НДК.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • НДК
    Отговор
    1 07:15  25.10.17
    Не ми допада идеята. Метро има и до НДК. А след като разгледам изложението има къде да седна (градинка, парк, заведения, културни места, хора). Може да съчетая повече неща за вършене. Докато в интер експото трябва да отида единствено с идеята за панаира. Избор няма къде да седнеш или да се разходиш...

Напиши коментар:


Публикувай