724 10

Каракачанов: Някой създава напрежение в ”Граф Игнатиево”

Мартин Христов

Военният министър Красимир Каракачанов, смята, че някой изкуствено създава напрежение с военните пилоти в "Граф Игнатиево", които тази сутрин отказаха да летят.

Ще разбера по-късно за ситуацията в "Граф Игнатиево", каза министърът на отбраната в село Горни Дъбник, където участва в отбелязването на 140 години от боевете по тези места по време на Руско-турската война.

Тази сутрин стана ясно, че пилотите в авиобазата спират планираните за днес учебни полети, защото масово са докладвали, че се чувстват психологически непригодни да летят поради опасно малко полети и реална опасност от инциденти.

Каракачанов изрази учудване, че чак днес пилотите в "Граф Игнатиево" са открили, че има проблеми с авиацията.

"И тези настоявания за нов изтребител - не знам кой им е казал, че няма да има нови изтребители, ще има, ако това не са прахосмукачки, които можеш да отидеш да купиш в магазина - плащаш, вземаш и се качваш да караш", каза Каракачанов и допълни:

"Може би някои съвсем изкуствено създават тази ситуация. Аз съм казал каква е моята амбиция - първо, поддръжка и модернизация на сега съществуваща техника, преговори за закупуване на нов изтребител и казвам нов изтребител и съм го казвал много пъти и се учудвам, че не са ме чули".

Каракачанов припомни, че е ходил преди три месеца в авиобазата в "Граф Игнатиево".
"Днес първо ще видя какъв е проблемът и ако има нужда, ще отида и до там", допълни той.

Според информация на АЕРО с днешния отказ да летят бойните пилоти изразяват своята демотивираност и разочарование от поредното спиране на проекта за придобиване на нов изтребител за ВВС.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 16:08  24.10.17
  Нещастник на самолет се лети а не се кара, и това ми било министър на отбраната Борисова патерица платена и нищо повече от кръчмарско плямпало
 • ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ
  Отговор
  2 16:15  24.10.17
  Някой създава напрежение в Граф Игнатиево но това не е руския еничар Радев !!! Не не е той !!!
 • ЗЕВС
  Отговор
  3 16:25  24.10.17
  Красимир Каракачанов, смята, че някой изкуствено създава напрежение с военните пилоти в "Граф Игнатиево", които тази сутрин отказаха да летят. Ами този някой гн. Министър е правителството и парламента! Изхода Президентско управление!

  Коментиран от #8

 • 4 16:33  24.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • ЦРУ
  Отговор
  5 17:17  24.10.17
  Мръсните комунистически подривни дейности задействани от Червения президент няма да доведат до купуването на Грипен-и!:)Вервайте ми!:)

  Коментиран от #6, #7

 • 6 20:29  24.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЦРУ та България е номер УНО
  Отговор
  7 20:48  24.10.17

  До коментар #5 от "ЦРУ":

  ПО СНАБДЯВАНЕ НА АЙСИС С ОРЪЖИЕ. ИНАЧЕ ЩЕШЕ ЛИ ТРАМП ДА ПРИЕМЕ КОМУНИСТА РАДЕВ. ТАМ СЕ ХОДИ ПО ЗАСЛУГА. А РАДЕВ Е ЗАСЛУЖИЛ. И ТУЙ Е ВЯРНО ЧЕ Е БИЛ КОМУНИСТ, НО КОЙ У НАС НЕ Е ? И ТИ СИ ОТ ТЯХ, НО ОТ ОНЕЗИ Червивите !
 • Девон
  Отговор
  8 21:16  24.10.17

  До коментар #3 от "ЗЕВС":

  Те са ,те са! Не е пРезидента ! Не е той !!
 • Патриот
  Отговор
  9 00:29  26.10.17
  Някой създава напрежение в Граф Игнатиево. Обзалагам се, че ЕОН имат пръст в тази работа. Правят опит да дестабилизират държавата.
 • пенчо
  Отговор
  10 09:16  27.10.17
  някой ми .ра в гащите

Напиши коментар:


Публикувай