438 5

Болницата в Димитровград протестира

Медиците не са получавали възнагражденията си в пълен размер от 2015 г. насам

Светослава Ингилизова

Персоналът на болницата в Димитровград излезе на протест.

Вчера стана ясно, че лекари, медицински сестри, санитари и служители в общинската болница в Димитровград подготвят протест, защото не са получавали възнагражденията си в пълен размер от 2015 година насам, съобщи БНТ.

Според събралите се протестиращи пред болницата в града в последните месеци получават сума между 200 и 300 лв. вместо пълния размер на възнагражденията си. "Това са част от нашите трудови възнаграждения, които управителите решиха да наложат. Нашите заплати са обвързани със финансовия резултат на съответното отделение", обясни пред Нова телевизия сестра от болницата.

Според някои от недоволните болницата изплаща дълговете си към кредитори на гърба на служителите си. За това към момента здравното заведение има вече около 250 000 лв. дълг към персонала. Отделно болницата има и задължения към кредитори.

Лекарите и сестрите обясниха, че не желаят да напускат работните си места, но имат готовност да го направят, ако заплатите им останат неизплатени.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 99989888
  Отговор
  1 09:38  25.10.17
  Е ДА ОБЩИНСКИТЕ БОЛНИЦИ СА НА ПРОИЗВОЛА НА СЪДБАТА.ПАРИТЕ СЕ ВЗЕМАТ ОТ ВСИЧКИ НО СЕ НАЛИВАТ С ПЪЛНИ ШЕПИ НА ПЪРВО МЯСТО В ФАРМАЦЕФТИЧНИЯ И АПТЕЧНИЯ БИЗНЕС СРЕЩУ ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ.НА ВТОРО МЯСТО В ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ КЪДЕТО БОРДОВЕ СМУКАЧИ ЗАСМУКВАТ МИЛИОНИ И ГИ ОТЧИТАТ ПАК КАТО КОМИСИОННИ.НА ТРЕТО СА ЧАСТНИТЕ КРАЙНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНИ И ОБГРИЖВАНИ ОТ ВЛАСТА ПОЗНАЙТЕ СРЕЩО КАКВО.ЗА ОБЩИНСКИТЕ НЕ ОСТАВА НИТО ЛЕВ.ОБАЧЕ ГЛОБИ ТЕГОБИ МИЛИОНИ ТЪПИ ИЗИСКВАНИЯ СЕ ГЕНЕРИРАТ ТОЧНО КЪМ ТЯХ ОТ ВЛАСТА.ЛЕВ ДЪРЖАВНА ПАРА ЗА ТЯХ НЕ СЕ ЗАДЕЛЯ А МИЛИАРДИ КЪМ ДЪРЖАВНИТЕ И ЧАСТНИТЕ СЕ НАПРАВЛЯВАТ.
 • Надежда Михайлов
  Отговор
  2 09:46  25.10.17
  Наследството на Пепи Левото- затънали в дългове болници, 500 млн.лв. дълг в здравеопазването.
 • гост
  Отговор
  3 09:49  25.10.17
  Проблемът е, че отиваш при ГП в сградата на болницата и след това не влизаш в самата болница, а се почва по частните кабинети: лаборатория, кардиолог, УНГ, АГ. За съжаление са хора останали да работят и аз не мога да изисквам нищо от хора, които получават 200лв на месец (така е, знам го от човек работил там), а в същото време трябва да обслужват цигани с двойно повече доходи от социални помощи. Крайно неадекватно и унизително е.
 • Истината винаги боли
  Отговор
  4 10:47  25.10.17
  На никой не пожелавам да влиза в такава болница,всички те гледат на кръв и прехвърлят вината за финансовите си проблеми на беззащитните болни,които в голямата си част не стават и тяхни пациенти поради това че не ги приемат....Общинските власти се занимават как да разчертават повече паркинг места за да смучат пари за личните си нужди и потребности.Целият град в пазарните си дни заприличва на бърдак от района на Бангладеш.В края на краищата пари за Общинската болница няма.....
 • Питанка
  Отговор
  5 11:49  25.10.17
  Защо кмета гербаджия не е направил нищо по въпроса до сега? Назначиха един смешник за управител, който за 2години нищо не свърши и сега си вдигна пушката, оправяте се. За нищо не ставате гербери, само за закриване и ликвидация!

Напиши коментар:


Публикувай