830 4

Миков: БСП се управлява еднолично

Свалянето на една дама е сложен въпрос, не бих могъл да коментирам, каза Миков

Светослава Ингилизова

"Не отива на БСП да се прави на милитаристична партия. За 2-та процента от БВП още в началото на май имахме ясна позиция при президента. Днес големият въпрос, който трябва да се постави пред обществото, е как оскъдният бюджет да се разпредели, така че да даде бъдеще, живот и път на България, а ние водим спор ГРИПЕН ли, фантом ли, кой какви аероплани да купи. В тази дискусия не е мястото на БСП. Това каза пред БНТ бившият лидер на левицата Михаил Миков.

"Нямаше никаква извънредност в необходимостта да се свиква извънредно заседание и двете теми са известни от месеци, да не кажа от годините. Това срещна сериозна аргументация от много членове на националния съвет. Още повече се получи на другия ден, когато г-жа Нинова представи дискусията, аргументите и започна да търси сред опонентите си враговете с партиен билет. Всеки аргумент, различен от нейния, тя го приема като враждебен. Става въпрос за експониране на политика. Свалянето на една дама е сложен въпрос, не бих могъл да коментирам", каза Миков.

За активността на БСП той попита къде е партията и защо не участва в протестите на синдикатите.

"Защо не търсим естествените си съюзници, а водим безсмислена дискусия кой е за коалиция с ГЕРБ. Те имат своята коалиция, ние сме в опозиция", заяви Миков.

Бившият лидер на левицата заяви още, че самоцелните законодателни промяна за отчитане пред Брюксел няма да доведат до качествена промяна при борба с корупцията. Голямо значение има как с този капацитет се борбата с корупцията. В момента има по-ниска законодателна инициативност, преобладават скандалите и сблъсъците.

България


Още по темата

 • Стефан Данаилов: Да спрем войната в БСП

  Стефан Данаилов: Да спрем войната в БСП

  Спрете междуличностните противопоставяния и да се залавяме за работа! Това призовава в открито писмо до членовете и симпатизантите на БСП Стефан ...
  27.10.2017
  556
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Другар
  Отговор
  1 10:41  25.10.17
  Аааа сетихте се,ама е късно другари!Още когато се разбра колко е взела столетницата от изборите,трябваше да Ви светне крушката!
 • ПЕЕВ
  Отговор
  2 11:18  25.10.17
  Дай боже -комунист никога вече да не вземе власта -Амин.
 • Пеньо
  Отговор
  3 13:27  25.10.17
  Обществена тайна е, че БСП се управлява еднолично не от Нинова, а от един малък орк!
 • Истината винаги боли
  Отговор
  4 14:44  25.10.17
  Абе Миков,тва във ваше село за Коледа не колите ли шопари?Не можеш една Курнелия ли да свалиш на земята....

Напиши коментар:


Публикувай