717 4

Очакваме сътрудничество с Южна Корея

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Южна Корея Ли Нак-Йон

Константин Карагьозов

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Южна Корея Ли Нак-Йон, който е на официално посещение в България.

"Надявам се днес да поставим ново начало на сътрудничеството ни с Южна Корея, тъй като в миналото опитите за това са доста печални. Сътрудничеството ще има смисъл, ако подпишем големи договори. Южна Корея е водеща сила в автомобилостроенето, предстои бум в развитие на електроавтомобилите. България е изключително място това да се развие в един голям завод. Същото важи за техните паркове в сферата на IT технологиите“, заяви Борисов пред журналисти след срещата.

Премиерът ни не пропусна да изрази и загрижеността си по отношение на ескалиращото напрежение на Корейския полуостров и политиката на Северна Корея.

„Надявам се регионът да се успокои. Цял свят се тревожи за това", сподели Борисов.

"Първо благодаря на българското правителство, което подкрепя политиката ни срещу севернокорейските ядрени опити с балистични ракети. Около два часа разговаряхме на „4 очи" с нашата делегация споделихме уменията си в различни сфери и искреното си мнение“, заяви Ли Нак-Йон, цитиран от агенция "Фокус".

„Ще си сътрудничим в сферите на енергетиката, инфраструктурата, технологиите, и в автомобилостроенето както г-н Борисов заяви. Когато се прибера, ще подготвим посещението на г-н Борисов в Корея“, допълни още той.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Извън закона
  Отговор
  1 13:36  25.10.17
  Ще покажем на Ю.Корея как се плаща повече за нещо което струва по малко,имат да учат докато станат милярдери )))
 • НИЕ ВЕЧЕ ТРИДЕСЕТ ГОНИНИ ВСЕ ОЧАКВАМЕ
  Отговор
  2 14:42  25.10.17
  БОЙКО , ЯЛОВА КРАВА ЛИ СИ, ТЪПАН ЛИ СИ, РОДОПСКА ГАЙДА ЛИ СИ, ОЛИГОФРЕН ЛИ СИ, ТИКВА ЛИ СИ , А МА СТРАХОТЕН, ИЗУМИТЕЛЕН И ФЕНОМЕН. ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ ОБРАЗОВАНИЕТО И ИНТЕЛЕКТА ТИ СА НА НИВО - КРЪЧМАРСКО / кажи ма, какво ма, ко прави ония КАСАПИН - за главният хирург на бургаската бочница/ и и и т.н. Но против всяка логика НИЕ ТЕ следваме ТРЕТИ МАНДАТ. ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН ДЕТО ЯДЕШ БАНИЦАТА ! РАЪГАЙ БОЙКО, РЪГАЙ ЧУШКИ В БОБА, НИЕ СМЕ СЪС ТЕБ. Файда от тебе ЙОК, ама пуста мода - ДЕМОКРАЦИЯ та ДЕМОКРАЦИЯ, ПО - ДОБРЕ ХИЧ да я нямаше ама на.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  3 17:43  25.10.17
  Ако има географска логика, Румъния сега ще се сближат със Северна Корея...
 • goni
  Отговор
  4 16:57  26.10.17
  Ако, си спомня те ние първо се сближихме с Китай! Абе, с него винаги сме си били близки, ама сега станахме още по-близки!:) Таман да залеем не само Европа, а и Света с Китайски автомобили правени у нас и завода зе че фалира!:) Сега е ред на Корейците!:) Южни ли са, Северни ли са! Се тая! Можем да правим всичко и автомобили и ракети!!!:) Кеф ти ядрени! Кеф ти срещу градушка!:) Ще ги откажем! Помнете ми думата! Кой се е хванал с нас бял ден не е видял! Дано да греша! А дано! Ама, а дали!:)

Напиши коментар:


Публикувай