1 704 2

Обвиниха "Напоителни системи"-Бургас за наводнението

От фирмата "Хай Мед Тех" твърдят, че причината за бедствието е нерегламентираното изпускане на язовир "Трояново"

Снимки: Хай Мед Тех ЕООД
Снимки: Хай Мед Тех ЕООД
Константин Карагьозов

Собственци на рибарници край езерото "Вая" изтръпнаха от щетите, нанесени от водната стихия в Бургаска област. От потърпевшата фирма "Хай Мед Тех" ЕООД разпространиха позиция, според която нерегламентираното изпускане на язовир "Трояново" е причина за бедствието при западния бряг на Бургаското езеро. Голямото количество вода било изпуснато от язовира от "Напоителни системи"-Бургас.

„Ние от Хай Мед Тех ЕООД сме едни от многото потърпевши от наводнението в областта, собственици сме на имоти в близост до Бургаско езеро Вая, върху които осъществяваме рибовъдна дейност. В басейните, разположени на близо 600 дка, отглеждаме над 200 тона риба по екстензивна технология. На територията на обекта има и животновъден обект, в който отглеждаме домашни животни - овце, крави, биволи, коне, понита, кокошки, патици, пуйки и т.н. В съседство друго дружество - “Планета-98”, отглежда риба в басейн с размер 300 дка. Техният басейн също е прелял и достъпът е отрязан”, заявяват от фирмата.

По техни думи в 07:30 часа през обекта им преминава приливна вълна с височина над два метра идваща от нерегламентирано изпуснатия според тях язовир "Трояново" и залива всичко по пътя си.

Преди:

След:

„Вследствие на така бързо придошлите води, предполагаме, че по-голямата част от рибата на стопанството е била отнесена в Бургаско езеро. Засега не можем да се приближим и до животновъдния обект и да преброим жертвите сред домашните животни".

"Смятаме, че ако от “Напоителни системи - Бургас” бяха изпускали язовира поетапно и при първите признаци за показването на водите в язовира, щетите не само за нас, а и за всички в района щяха да бъдат сведени до минимум”, пишат още от "Хай Мед Тех" ЕООД.

Бургас / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Има изход
  Отговор
  1 18:14  25.10.17
  СОПА !!!

  Коментиран от #2

 • Хомофоб
  Отговор
  2 17:26  26.10.17

  До коментар #1 от "Има изход":

  Автомат(но не за цигапи) или бесилка(но не играта с букви).

Напиши коментар:


Публикувай